Am testat casca Shark Evoline Series 3
01/07/2015
BMW introduce Dynamic Brake Light
05/07/2015

Honda CB900R, un nou model retro sport?

Surse bine informate spun că Honda pregătește o nouă motocicletă. CB900R va fi numele ei și vine să completeze gama naked. Inspirat din CB1100R, va ieși pe piață în 2016.

Deocamdată totul este la nivelul de zvon. Dar este un zvon destul de credibil din moment ce provine de la una din cele mai apreciate reviste moto nipone. Se pare că Honda lucrează la o motocicletă roadster în stil retro clasic înspirată dintr-un concept apărut încă în 2007 sub numele de CB1100R.

Știrea a apărut pe coperta revistei japoneze Young Machine. Ziariștii susțin că este un răspuns tardiv la interesul pe care la suscitat conceptul CB1100R acum nouă ani. La vremea respectivă venea criza mondială și peste producătorii de motociclete. Acesta a fost motivul pentru care proiectul nu a mai fost pus în practică. Acum, apariția multor modele gen vintage i-a convins și pe cei de la Honda să reia ideea.

Young Machine preconizează o scădere a capacității cilindrice de la 1100, cât avea proiectul inițial, la 900 cmc. Acest lucru ar avea ca efect un motor mai turat, care va oferi o experiență mai sportivă pilotului. Revista a lucrat puțin în reprezentarea grafică și la aspectul motocicletei, adăugând oglinzi ca cele prezente pe RC213V-S, iar culorile aduc un omagiu modelului CB1100R fabricat între 1981 și 1983.

Timpul va spune dacă acest proiect este o simplă speculație sau se va transforma în realitate.Honda CB900R honda-cb900r (1) honda-cb900r (2) honda-cb900r

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.