Ești bărbat? Nu încerca așa ceva acasă. How to ride bitch VIDEO
25/11/2015
MV Agusta a lansat noua Brutale 800 2016. Poezie în trei cilindri
26/11/2015

Honda Africa Twin Adventure Sports – Studiul ce ni-l dorim în producție

Pe lângă modelele de serie aflate săptămâna trecută la Milano, o atenție deosebită a captat-o conceptul Africa Twin realizat de reprezentanța Honda din Roma. Adventure Sports Concept este numele său și arată ca și prima “Africană” realizată în anii ’80.

Honda Africa Twin Adventure Sports Concept 2

Sunt convins că atât fanii “AT” cât și cei ce apreciază motocicletele adventure și-ar dori ca aceasta să fie versiunea de serie. Conceptul Adventure Sports pleacă de la versiunea de bază, dar are modificări ce o apropie de prima Africa Twin (XRV 650) realizată de HRC pentru raliul Paris-Dakar, model care a creat o legendă.

Ca și la versiunea de serie, are același motor cu doi cilindri în paralel, de 998 cmc ce scoate 95 de cai putere și dezvoltă un cuplu de 98Nm. În schimb, rezervorul este mai mare, jantele sunt aurii (la fel ca și furca inversată), e încălțată cu cauciucuri cramponate și are o evacuare finală înaltă (Termignoni). Schema de culori și șaua bicoloră sunt ca și la modelul de acum 27 de ani. Dacă Honda va fi sensibilă la ceea ce își dorește publicul, acest model ar trebui să fie fabricat începând cu 2017.

Deocamdată, pentru primăvara anului viitor este așteptată în România versiunea de serie. Data exactă de la care Honda Africa Twin va fi disponibilă sau prețul pentru țara noastră sunt încă necunoscute. În Europa, versiunea de bază pleacă de la 12.400 de euro (12.900 varianta cu ABS).Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.