T-Festival – camioane, motociclete și rock
11/03/2014
Cristi Mureșan, încă patru ani la conducerea FRM
11/03/2014

Harley-Davidson a lansat trei motociclete noi

Low Rider, SuperLow 1200T și Street Bob Special Edition. Acestea sunt cele trei modele noi care-au intrat în gama Harley-Davidson 2014.

Harley-Davidson Low Rider se întoarce în gamă după o pauză de cinci ani și vine cu o șa nouă care, spun cei de la Harley, îți oferă două poziții diferite de mers și poate fi ajustată cu 3,8 cm, astfel încât să te simți bine indiferent de cât ai fi de înalt. Reglabil este și ghidonul, care poate fi ridicat cu 6 cm.

Designul este inspirat de la Harley-urile anilor 70, iar motorul de 103 ci (1690 cc) dezvoltă 75 de cai putere și 126 Nm. Motocicleta cântărește 302 kg la plin și are ABS.

Motocicleta complet nouă, afirmă cei de la Harley-Davidson, concepută pentru deplasări scurte, cu un stil inconfundabil și noi performanțe de excepție. Detaliile cromate ale farului, fimisajul negru mat și roțile cu jante de aluminiu, sunt elemente de design emblematice, preluate de la modelul Low Rider original. Puterea deosebită a trenului de rulare Twin Cam 103 este confimată de pornirea cu un zgomot specific, parcă răgușit, amplificat de racordurile curbate care alimentează țeava de eșapament de tipul 2 în 1. Suspensia este calibrată pentru confort permanent și manevrare precisă, iar frânele frontale cu discuri duble asigură o eficienta adecvată la oprire. Sistemul extins de accesorii autentice oferă multiple posibilități de personalizare, astfel încât fiecare motociclist să stăpânească drumul cu propria atitudine.

Harley-Davidson Superlow 1200T este, practic, un Sportster cu genți laterale și parbriz detașabil, bun să pleci la mare fără să iei toate muștele-n piept și să ai loc să-ți pui slipul. Harley-Davidson îl prezintă ca o altertanivă la motocicletele touring mari din gamă – vezi colecția Rushmore. Superlow este mai ușor cu 55 de kg față de cea mai ușoară motocicletă touring made in Milwaukee, dar tot are 271 kg cu plinurile făcute. Motorul de 1200 cc dezvoltă 67 CP și are 96 NM.

Parbrizul detașabil, coburii cu posibilitate de încuiere și anvelopele de cursă lungă Michelin® Scorcher™ 11T sunt dotări standard. Se pot atașa suporturi detașabile pentru accesorii și spătare pentru spate, pentru o mai bună personalizare. Scaunul nou și sistemul ergonomic sunt concepute special pentru a asigura confortul călătorilor în timpul drumurilor lungi.

Harley-Davidson Street Bob Special Edition 2014 este o ediție revizuită, cu o șa nouă și culori noi, în două tonuri. Are stilul unui dragster, cu ghidon jos și îngust, iar aripa-spate e mai scurtă. Motorul de 1,6 litri dezvoltă 75 de cai putere și 124 NM.

Noul model personalizat Street Bob® Ediție specială păstrează esența fundamentală și neatinsă a unei motociclete Big Twin Street Bob și revine pentru anul 2014 cu o serie de trăsături noi și atractive. Motocicleta este disponibilă numai pentru anumite piețe, inclusiv cele din Europa, Orientul Mijlociu și Africa.

Street Bob Ediţie Specială valorifică la maximum spiritul nonconformist de personalizare Harley-Davidson și asigură o calitate excepțională, grație motorului puternic de 1690 cc, jantelor de aliaj usor 5 spițe și vopselei  în două tonuri, cu elemente grafice. Șaua Badlander® cu două locuri,  comenzile frontale și ghidonul tip drag imprimă acestei motociclete o atitudine mai agresivă și mai suplă.

De asemenea, noul model păstrează toate caracteristicile vizuale importante ale motocicletei Big Twin, inclusiv apărătoarea spate îngustă, rezervorul de combustibil Fat Bob® și trenul de rulare vopsit în negru. Fiecare trăsătură este gândită cu atenție, modelul având jante din aliaj cu 5 spițe, finisate în negru și cu elemente contrastante.

fxdbb-2Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

4 Comments

  1. […] dau întâlnire la Spring Barbeque. Se discută, se schimbă impresii și se admiră noile modele SuperLow 1200T și ediția specială Street Bob, ce vor fi aduse în showroom. Strângerea se dă după […]

  2. […] Pe lângă discuții la barbeque, cei de la Harley-Davidson ne cheamă să ne arate două modele noi: SuperLow 1200T și ediția specială Street Bob. […]

  3. […] Dyna Low Rider este unul dintre cele trei modele lansate anul acesta, cea mai interesantă, din punctul nostru de […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.