Viteza ucide. Dar ce facem cu javrele?
14/08/2014
(P) Controalele periodice pe care trebuie să le facă orice motociclist
14/08/2014

Free Riders: cerem autorităților să facă dreptate

Asociatia Moto Free Riders a emis un comunicat prin care le cere autorităților să facă publice cauzele decesului motociclistului mort în Covasna și cine sunt agresorii celui de-al doilea motociclist.

Grupările motocicliștilor iau poziție față de evenimentul întâmplat duminică în județul Covasna. Comunicatul Free Riders vine după accidentul în urma căruia un motociclist a murit în împrejurări suspecte și un al doilea a fost înjunghiat. Redăm, în continuare, poziția Free Riders.

„Asociația Moto Free Riders își arată regretul față de evenimentele petrecute în Sânzieni, județul Covasna.

Nu putem comenta împrejurările accidentului rutier, aici, autoritățile sunt obligate să ofere rezultatele cercetărilor într-un timp cât mai scurt, în schimb, putem comenta ceea ce s-a întâmplat imediat după evenimentul rutier.

Într-un stat democratic din Comunitatea Europeana, în anul 2014, NU putem îngădui un astfel de comportament avut de anumiți cetățeni de etnie Rromă (Țigani).
NU putem îngădui ca o plimbare cu motocicleta să se finalizeze printr-o înjunghiere.
NU putem admite ca iubitele/soțiile noastre să fie agresate și nimeni să nu răspundă pentru asta.

Motiv pentru care cerem autorităților competente:

– Sa facă public cauzele decesului, sa precizeze clar dacă au existat răni survenite în urma unei agresiuni și dacă acestea au cauzat decesul.
– Sa facă public cine se face vinovat pentru tentativa de omor asupra celui de-al doilea motociclist.
– Sa facă public cine sunt vinovații pentru agresarea pasagerelor aflate pe cele doua motociclete.

Pe aceasta cale dorim sa transmitem sincere condoleanțe familiei îndurerate.“

Foto:6 Comments

 1. Un fapt detestabil, moartea unor oameni. Un fapt detestabil respectul unor semeni fata de altii, inclusiv prin limbaj.

  Din pacate, o prea mare parte dintre motociclisti sunt la fel de necivilizati ca etnicii romi care au comis aceste fapte.

  Depasirea limitei legale de viteza in localitati, exhibitionismul pe sosele (oriunde se afla ele), ambalarea motoarelor, toate sunt semne ale teribilismului si lipsei de civilizatie. Nu am vazut niciun club moto care sa denunte acest comportament, la fel cum nu exista si nu a existat nicio campanie care sa atraga atentia asupra ilegalitatii oricarui mod de a face dificila citirea numarului de inmatriculare de pe motociclete.

  Nu putem nici noi, participanti la trafic, cetateni ai acestei tari, sa riscam sa ne vedem copiii, sotiile, prietenele, lovite de cate vreo persoana (ca sa nu excludem si doamnele) incapabila sa respecte legea, doar pentru ca si-a permis ceva mai mult cai putere decat neuroni.

  In speranta ca atat proprietarii site-ului cat si cititorii lui au inteles ideea si ca acei motociclisti civilizati, si sunt multi, vor intelege ca trebuie sa te dezici de tampitii in trafic si sa nu ii mai ridici la rangul de cavaleri ai soselelor pe toti cei izbiti de parapete, imi doresc sa se faca reala dreptate, de o parte sau de cealalta, in cazul din articolul de mai sus.

  • George, nimeni nu ridică la rang de cavaler teribiliștii. Nici nouă nu ne plac. Și nimeni n-a pus în discuție faptul că primul motociclist mergea foarte tare. Noi am protestat față de înjunghierea celui de-al doilea și cauzele morții primului.

 2. Erata: „parapeti”.

 3. ARTUR spune:

  Sunt de acord cu ce a scris domnul George-Alin Patru 🙂 Si eu sunt ofensat ca multi altii de comportamentul tiganilor dar nu sunt de acord cu atitudinea multor motociclisti in trafic ! Nimeni dintre motociclisti nu se intreaba in ce stare se afla fata (tiganca) lovita de motociclistul decedat ? Da normal nu avea ce cauta pe drum dar motociclistul ce viteza avea ? Asta nu mai intereseaza pe nimeni decat ca tiganii au injunghiat un nevinovat ! Nu sunt deloc de acord cu tiganii si departe de mine gandul de a le lua apararea mai ales ca au vrut sa-si faca singuri dreptate si au injunghiat un nevinovat ,dar consider ca modul animalic in care sau comportat este primul impuls si lipsa educatiei !!! Putini stiu ca inainte cu cateva zile a avut loc tot in zona aceea un accident cu victime din randul tiganilor !

 4. Titi spune:

  Tigan vs motociclist. Am vazut soferi tigani, dar n-am vazut nici un tigan motociclist. Viteza ucide, dar javrele din mijlocul drumului nu „ucide”? Dar soferii inconstienti nu „ucide”? Tigani cu rable de polonia umplu soselele, si din pacate sunt mai multi decat motociclisti. Carute cu puradei in varful lemnelor furate, de care NU LE PASA nu „ucide”? Sa fim seriosi, nu etnia este de vina ci „cultura” lor de haita este de vina, „cultura” cultivata de politicieni si primari, spre folosul lor.
  Ce s-a intamplat la Covasna poate fi interpretat si asa: la 50 km/h poti muri la fel de linistit ca la 100. Dar daca nu eviti tot felul de nesimtiti poti trai linistit si la 50 si la 100.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.