Marquez, la Honda până în 2016
14/05/2014
Campionat Mondial de Supermoto, în weekend, la Arad
15/05/2014

Etapa II Motocross Cup se mută la Bolintin Vale

A doua etapă Motocross Cup, ce trebuia să aibă loc la Prundu, se va ține tot pe 31 mai, dar la Bolintin Vale.

Este vorba despre circuitul Corsarul Roșu, situat lânga Autostrada București-Pitești, kilometrul 30, complet refăcut de către organizatori. Cluburile sportive Dual Racing si Top Cross TCS au lucrat intens în ultimele zile pentru ca programul Motocross CUP sa fie perturbat cat mai putin. Motivul schimbării: agricultura.

„Totagro, partenerul nostru tradițional în organizarea cursei de la Prundu, este solicitat la maximum de muncile agricole. Ploile abundente căzute vor face din acest an unul extrem de benefic pentru agricultură, chiar dacă pe noi ne obligă să mutăm etapa de la Prundu în toamnă”, spune Ciprian Popescu, Dual Racing Team.

cosrsarul rosu2

Organizatorii au amenajat circuitul din Bolintin Vale.

Circuitul Corsarul Roșu există înca din 2007, iar aici s-a ținut o cupă și o etapă de campionat național de motocross. Chiar daca de atunci locația a fost folosită mai mult pentru antrenamente, în ultimele zile, Adrian Răduță (Top Cross TCS) a lucrat de dimineața până seara la amenajări.

„Amatorii de off-road pe doua roti au, din aceasta primăvară, patru circuite la dispoziție, pe o raza de 60 – 70 de kilometri lângă București, pentru antrenamente și pentru uz recreațional: Ciolpani, Prundu, Autostrada A1, iar acum, Corsarul Roșu, situat intr-un amfiteatru natural, care face ca 90% din circuit sa fie vizibil pentru spectatori”, explică Ciprian Popescu.

corsarul rosu

90% din circuit este vizibil.

„Din punct de vedere al dificultății, vorbim despre un circuit mediu, care este un mix între toate circuitele din zona Bucureștiului, de a căror întreținere ne ocupăm. Ca elemente tehnice, are din toate câte ceva. Există și o săritură triplă în coborâre, cu variantă mai scurta pentru cei care nu vor dori sa o abordeze, o secțiune cu urcări, iar pentru mai multa siguranță, primul viraj după linia dreapta a fost întors la 180 de grade”..

Din punct de vedere al suprafeței de rulare, se va concura pe un teren mediu spre tare (hard pack). Circuitul Corsarul Roșu va beneficia de toată infrastructura caracteristică: grilă de start cu 20 de poziții, paddock electrificat, toalete, zona de spălat, drumuri de servicii – udarea circuitului și acces ambulanțe.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] du-te la a doua etapă Motocross Cup. Are loc sâmbătă, pe 31 mai, la Bolintin Vale, pe circuitul Corsarul Roșu, aflat lângă kilometru 30 pe autostrada […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.