Eicma 2016: BMW a prezentat micul G 310 GS
09/11/2016
Eicma 2016: Suzuki V-Strom 250 – miniadventure cu o autonomie de peste 500km
10/11/2016

Eicma 2016: Yamaha T7 – conceptul viitoarei Ténéré (video)

Mulți au așteptat în această toamnă succesoarea lui XT660Z Ténéré. Dacă nu a fost la Intermot, speram să o vedem la Milano. Însă modelul este deocamdată tot în fază de prototip.

Conceptul T7 ne arată destul de multe despre cum va fi viitoarea Ténéré. Impulsionați de succesul pe care Honda îl are cu readucerea în atenție a numelui de Africa Twin, Yamaha se bazează rezonanța istorică a numelui deșertului din Nigeria.

yamaha-t7-2

Ceaa ce știm deocamdată este că modelul adventure este complet funcțional, că versiunea finală va fi scoasă în primăvara anului viitor și că se bazează pe platforma de la MT-07.  Adică are un motor cu doi cilindri în paralel capabil de 74 cp la 9,000rpm, un cuplu de 68Nm la 6,500 rpm și poate atinge 215km/h.

Acest proiect este rodul inginerilor și designerilor de la Yamaha Europe, continent unde acum sunt apreciate motocicletele din această categorie. Ar fi frumos ca și varianta finală a motocicletei să aibă dotările conceptului: carene din carbon, rezervor din aluminiu, patru proiectoare LED, evacuare Akrapovič sau suspensii complet reglabile de la Kayaba. Filmulețul ne arată că viitoarea Ténéré ia în serios rolul de motocicletă off-road. Vizionare plăcută!

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.