Schuberth M1. Impresii
08/09/2015
550 Khanate Ride. Suntem gata de drum
09/09/2015

E oficial. Kawasaki lansează un nou ZX-10R

Kawasaki pregătește lansarea unui nou Ninja ZX-10R, cu „influență World Superbike“.

Până acum aveam doar zvonuri, dar de această dată știm sigur. Kawasaki va lansa în această toamnă un nou ZX-10R, potrivit unui comunicat de presă emis astăzi de Kawasaki.

Japonezii fac doar un teasing și nu ne dau prea multe detalii. Ne spun doar că motocicleta creată cu ajutorul  echipei de uzină care participă în Superbike. Cele mai importante îmbunătățiri vor fi la suspensii și la sistemul de frânare. Să însemne asta suspensii semi-active și ABS pentru frânarea pe viraje? Nu știm. Ei  vorbesc doar de o „îmbunătățire substanțială a suspensiei și adoptarea unui sistem de frânare mult mai avansat“.

Motocicleta va fi lansată în octombrie, în Barcelona, de către echipa de Superbike.

„E un avans în ceea ce privește șasiul, performanța motorului și alte tehnologii“ spune, vag, liderul de proiect Yoshimoto Matsuda. „Feedback-ul primit de la Kawasaki Racing Team și piloții Jonathan Rea și Tom Sykes au ajutat la crearea celui mai competitiv și potent ZX-10R de până acum. O motocicletă care se simte ca acasă atât pe circuit, cât și pe drumurile de zi cu zi“, mai adaugă oficialul Kawasaki.

Astfel, după noua Yamaha R1, noul S 1000 RR și 1290 Panigale, toate lansate anul trecut, a venit rândul celor de la Kawasaki să facă o mișcare. Încă așteptăm replicile celor de la Honda și Suzuki.

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.