Honda România are site nou
07/02/2020
Carretera Austral – Prima zi pe cel mai frumos drum | Go South – The Patagonia Ride 6
08/02/2020

Ducati Superleggera V4: 234 CP, 152 kg

Doar 500 de unități vor fi construite, iar prețul se spune c-ar fi undeva pe la $100.000. Ce primești? Un superbike de carbon, titan, magneziu și aluminiu, cu 1.41 CP/kg, cu far și oglinzi. Cam asta înseamnă Superleggera V4. 

Superleggera V4 este cea mai puternică și avansată tehnologic motocicletă construită vreodată de Ducati și singura din lume în care poți pune în aceeași propoziție cadrul din carbon și street-legal. Pentru a ajunge la 152 kg, Ducati a făcut cadrul, bascula și roțile din fibră de carbon, iar printre materialele folosite la alte componente se numără titanul, magneziul și aluminiul. În versiunea standard are 159 de kg, iar cu kitul racing atinge cifre-record – 234 cp și 152 kg. 

Superleggera V4 are un motor de 998 cmc, mai ușor cu 2.8 kg față de motorul de 1,103 cmc de pe versiunea V4 pe care o știam până acum. Cu o evacuare Akrapovic specială, livrează 224 de cai putere, respectând normele euro. Puterea crește la 234 cu evacuarea Akrapovic racing din titan, ce face parte din kitul racing inclus în pachet. 

Cât despre electronice, Superleggera V4 vine cu trei moduri de mers – Race A, Race B și Sport, plus patru cinci moduri de mers individuale. Totodată, are Lap Timer ce poate fi configurat pentru cinci circuite preferate. In setare stock, are coordonatele circuitelor Laguna Seca, Mugello, Jerez, Sepang și Losail. 

Așa cum era de așteptat, suspensiile poartă semnătura Ohlins, iar frânele vin de la Brembo, care oferă “cel mai bun sistem de frânare”.

Se va construi în 500 de exemplare, iar cheia fiecăruia va avea un insert de aluminiu care specifică numărul motocicletei. Livrările încep în iunie 2020 și se vor construi doar 5 motociclete pe zi. Iar 30 din cei 500 de clienți vor avea ocazia să se dea pe circuit cu Desmosedici GP – motocicleta folosită de Dovizioso și Petrucci. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.