KTM 1290 Super Adventure 2015. Aventură cu 160 cp
08/10/2014
România, decorul noilor Kawasaki Versys. Cum se vede țara noastră într-o reclamă profi
10/10/2014

Drift Ghost S Test. Alternativa la GoPro?

Drift Ghost S vrea să arate că există o alternativă la GoPro. Am testat-o ca să vedem dacă este suficient de convingătoare.

GoPro a devenit un fel de Xerox, Drujba și Jeep. Denumirea definește orice cameră de acțiune, fie ea GoPro sau nu. Nu trebuie să evidențiem succesul teribil de care se laudă. Dar există și alternative dacă vrei o cameră pe care s-o montezi pe cască atunci când te dai cu motorul. Iar una dintre ele este Drift HD Ghost S, care provoacă la duel GoPro Hero 3+.

Cei de la Actioncamera.ro ne-au dat pe mână o astfel de cameră ca să vă povestim ce-i cu ea, așadar am luat-o cu noi la unul dintre episoadele PeMotoare TV.

De îndată ce am deschis ambalajul, ne-am dat seama că Drift HD Ghost S este măricică. Dimensiuni: 105mm x 52mm x 33mm (L x L x I) și 172g, de vreo două ori mai grea decât GoPro Hero 3 + (73g). Dar având în vedere că GoPro are nevoie de carcasă pentru a fi folosită, ajungi tot pe acolo. Forma este mai… aerodinamică decât a unui GoPro. Pe de altă parte, tot din cauza formei, va fi mai greu dacă ai de gând să o montezi pe piept.

drift ghost hd (2)

Lentilă rotativă și display

Drift HD Ghost S este mult mai „user-friendly“ față de GoPro. Probabil cel mai puternic atu este lentila care se rotește la 300 de grade. Așadar, o poți pune în orice poziție, fără mari bătăi de cap și poți roti de lentilă astfel încât să iei cadrul de care ai nevoie. Iar pentru asta te poți ghida și de display-ul incorporat, fără să trebuiască să te conectectezi prin wi-fi la telefon, ca-n cazul GoPro-ului (alt punct forte).

Că tot am ajuns la display, navigarea prin meniul este destul de greoaie, la fel ca și „citirea“ lui în lumină puternică. Suntem siguri c-ar fi putut să facă totul mai intuitiv. Dar odată ce te-ai obișnuit, n-ar trebui să ai probleme și tot e mai simplu să schimbi setările decât la GoPro. În plus, poți vedea imediat ce ai filmat.

drift ghost hd (3)

Intrare jack pentru microfon. Zgomot la viteză mare

Un alt punct forte este faptul că are intrare de microfon tip jack, așadar o poți folosi cu mai mare ușurință pentru videoblogging. N-am apucat să testăm această funcție. Ce am testat, însă, și ne-a cam deranjat, a fost microfonul extern. Nefiind într-o carcacasă, microfonul nu captează altceva decât vânt la viteză mare și nu mai auzi sunetul motorului. Credem că asta s-ar rezolva prin carcasa subacvatică opțională (224 lei). Această carcasă o face rezistentă până la 60 de m adâncime, în timp ce fără carcasă poți scufunda camera la 3 metri (potrivit producătorului). Aici am avea alt punct slab. GoPro afirmă că Hero3+, rezistă la 30 de metri (camera în sine vine într-o cascasă inclusă în pachet). Lipsa unei astfel de carcase poate afecta și rezistența camerei dacă dai cu ea de pământ. Mai neîndemânatic din fire, am scăpat-o la filmări și s-a ales cu o mică zgârietură pe carcasa lentilei. Din nefericire, a căzut fix pe niște pietre. Totuși, în afară de lentilă, camera pare deosebit de robustă și în testul nostru n-a pățit nimic. Cât despre zgârietură, nu s-a observat pe filmarea de la PeMotoare TV – episodul 05. 

Posibilități de înregistrare

–       Full HD 16:9 – 1080p până la 60 fps

–       HD 960 4:3 – 960p până la 60 fps

–       HD 720 16:9 – 720p până la 120 fps

–       WVGA 16:9 – 480p până la 240 fps

Senzor: 12 megapixeli

Calitatea imaginii

Aici e foarte mult de discutat. Părerile sunt împărțite, iar discuțiile foarte lungi. Noi ne ocupăm mai mult de motociclete decât de aparatură video, așadar nu vom da un verdict. Depinde foarte mult de lumina pe care-o ai când filmezi și de alți factori. Cele mai multe review-uri de pe net spun că Drift HD Ghost S are o calitate a imaginii foarte bună, dar sensibil mai scăzută față de cea oferită de GoPro Hero3+. Mai jos, poți vedea ce am filmat (imagini brute, fără procesare), ca să-ți poți face singur o părere.

Notă: Sistemul de prindere de la camera testată avea un mic defect. Acesta e motivul pentru care avem unele imagini tremurate. Imaginile au fost filmate la 1080p, 30 fps.

Drift mai are trei moduri de înregistrare pre-stabilite: Normal, Vivid, Low Light. Normal îți dă culori naturale, vivid mărește contrastul, iar low light ar trebui să reducă zgomotul de imagine la filmările de seară.

Camera celor de la drift este dotată cu Wi-Fi și poate fi conectată la gadget-urile cu Android sau iOS. Dar nu prea ai nevoie, având în vedere că poți vedea ce se întâmplă pe ecran. În plus, ai o telecomandă inclusă în pachet.

Bateria are o viață foarte lungă. Un alt mare avantaj față de concurență. Poți filma în jur de trei ore Full HD, datorită acumulatorului de 1700 mAh.

Așadar, este Drift Ghost S o alternativă la GoPro? Este. E foarte prietenoasă, are display, lentilă rotativă, o mulțime de accesorii incluse, iar bateria ține foarte mult. Pe de altă parte, am fi vrut ca microfonul extern să capteze altceva decât vânt și să fie ceva mai ușoară. Dar nu le poți avea pe toate (nu poți pune baterie mare și display în ceva minuscul). Totul ține de prioritățile pe care le ai, iar dacă vrei o cameră cu care să filmezi aventurile din weekend și vacanțe, Drift Ghost S este o alegere foarte bună.

În pachetul camerei Drift Ghost S intră: 

• Camera în sine
• Telecomanda Drift HD Ghost
– Control complet asupra modurilor de filmare, indicator cu leduri
• Prindere cu dublu adeziv curba
– Pentru orice suprafata curba
• Prindere cu dublu adeziv plata
– Pentru orice suprafata plata
• Prindere Universala
– Necesara la folosirea prinderilor Drift
• Suport de Prindere pe Ochelari
– Fixeaza camera pe banda de la ochelarii de schi sau motocross.
• Prindere Incheietura
– Pentru a prinde Telecomanda sau Prinderea de Ochelari
• Usita Neperforata
– Asigura rezistenta subacvatica
• Usita Perforata
– Permite accesul la mufa jack si la mufa USB.
• Baterie Reincarcabila
– 1700 mAh, aproximativ 3.5 h de inregistrare la 30fps
• Cablu USB pentru reincarcare si transfer de date

Preț, la momentul redactării articolului 1295 lei, pe actioncamera.ro.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. sorin spune:

    GoPro-ul are 73 de grame cand nu este in carcasa, dar in carcasa (99% din timpul de utilizare camera se afla in carcasa) are 150 de grame, iar cu LCD BacPac, GoPro are vreo 200 de grame.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.