Petre Pop, singurul român de la Isle of Man, se retrage
18/12/2013
Party motociclist pe 21 decembrie
19/12/2013

Distinguished Gentleman’s Ride: motociclism la patru ace

Motocicliștii sunt domni. O știm cu toții. Dar cei de mai jos duc „domnia“ la superlativ și o împachetează în haine de gală și motociclete retro.

În loc de „piele și ciocate, geci și libertate“ poartă stofă, pipă, cravată și pantofi. Nu-și cumpără mănuși de la Dainese, ci din vreun boutique de care nu te poți atinge, iar casca și-o aleg după culoarea șosetelor. Mai mult, se întâlnesc o dată pe an într-un eveniment numit Distinguished Gentleman’s Ride unde beau espresso și discută despre chestii… fine.

gentleman s ride3

Foto: www.theridersdigest.co.uk/

Este vorba despre un club în care s-au înscris, până acum, 3.308 motocicliști din toată lumea. Prima „întrunire“ a avut loc anul trecut, simultan, în 64 de orașe de pe mapamond. Anul acesta s-au strâns 110 orașe și au participat peste 5.000 de oameni din tot felul de țări. De la Marea Britanie și America, până la … Irak. Peste tot, în aceeași zi: duminică, 29 septembrie. Toți cu motoare clasice, retro, cafe racers, bobber, flat trackers și customs. Dacă apăream eu cu Hornetul probabil că mă băteau cu eșarfele. Sau doar se uitau urât, pentru că sunt Gentlemani.

Gentlemen s Ride

Foto: Da Nguyen – Singapore

Lăsând gluma la o parte, oamenii au un scop serios, pe lângă etalarea cravatelor. Strâng bani pentru lupta împotriva cancerului la prostată. Și arată că a fi motociclist nu înseamnă neapărat să te dai cu sportiva dotată cu Akrapovic pe Magheru. Sunt pasionați, par să știe multe despre motociclete și le place mirosul de apă de parfum combinat cu gaze de eșapament.

575674_597658726961075_1733622933_n

Foto: Bev Cort – Londra

Pentru anul viitor, vor să strângă mai mulți bani care să servească problemelor „regionale“ și să strângă cât mai mulți entuziaști. Dacă vrei să te afiliezi sau să organizezi un astfel de eveniment în România, poți lua legătura cu ei, prin intermediul site-ului oficial.

Cum arată o astfel de paradă? Iată ce s-a întâmplat anul acesta în Sidney, Australia.

Fotografia principală: Michael Sidney – Australia

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.