Dunlop Romanian Superbike își premiază piloții
18/12/2013
Distinguished Gentleman’s Ride: motociclism la patru ace
19/12/2013

Petre Pop, singurul român de la Isle of Man, se retrage

Petre Pop, singurul român care a alergat vreodată la Isle of Man TT renunță la cursele moto. Pilotul și-a vândut deja motocicleta și vrea să înceapă altă carieră.

„Nu mai am motivație. Nu se întâmplă nimic. Indiferent dacă ieși campion sau nu. Doar bagi, bagi, bagi“, a declarat Petre Pop, în exclusivitate, pentru PeMotoare.ro „Și să-l fac la un nivel de hobby… Nu, mulțumesc“, a nuanțat sportivul.

„Ideea e că motociclismul românesc bate pasul pe loc. Într-o țară în care n-ai un circuit, în care Federația nu te ajută deloc și în care motocicliștii sportivi sunt numărați pe degete… Îmi e destul de greu să cred că va lua amploare la un moment dat“, mai spune Petre Pop.

Pilotul și-a vândut deja motocicleta, nu va mai lua parte la niciun start și se pregătește pentru alt tip de pilotaj. A reușit să intre la Academia de Aviație Civilă, așadar s-ar putea să-l auzim vorbind în microfon pe ruta București-Londra din cabina avionului.

Sportivul spune că cel mai mult îi va fi dor de Isle of Man TT și speră că, totuși, va reuși să participe și anul viitor cu o Yamaha R6, dar totul depinde de buget. Petre Pop a specificat că în acest moment are niște promisiuni de la anumiți sponsori, dar că nu e nimic sigur.

Petre Pop este primul român care a participat la Isle of Man TT. Se întâmpla în vara acestui an, când a ajuns pentru prima oară pe Insula Man. Având în vedere faptul că era prima participare și că e imposibil să înveți cele 218 viraje în câteva antrenamente, românul n-a reușit să depășească viteza medie de 176 km/h necesară calificării. A urmat o participare la Manx GP, o cursă ce se tine pe același circuit, alternativa mai puțin rapidă la Isle of Man TT. După ce a ieșit pe locul 18, Petre Pop a spus că va reveni și anul viitor.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.