Pedrosa, pole position la Mugello. Rossi, abia pe șapte
01/06/2013
lorenzo mugello
Lorenzo a câștigat fără emoții la Mugello. Rossi, abandon
02/06/2013

Petre Pop n-a reușit să prindă grila de start la Isle of Man

Pilotul Petre Pop n-a reușit să se califice în grila de start a cursei de la clasa supersport din Isle of Man TT, din cauza unui accident petrecut în calificările de săptămâna trecută.

„Cu o mare dezamagire în suflet vă dau vestea ca sunt unul din cei 41 de piloți ai clasei supersport care NU au prins grila de start.

Nu am reușit să ating viteza medie de 110 mph (176 km/h) pentru a mă califica în cursă“, a scris Petre Pop pe pagina de Facebook.

„Căzătura de sâmbăta trecută de la Ramsey(white gates) și-a lăsat amprenta, reușind doar o viteză medie de 104.3 mph(166.8 km/h) în restul antrenamentelor. Un low side în treapta a-4a m-a proiectat direct în parapeții de pe margine, lovind bordura, atât eu cât și motoreta. Sunt foarte norocos că am scăpat doar cu câteva lovituri la piciorul drept“, explică Petre Pop.

Petre Pop mai spune că, potrivit organizatorilor, abia după ce-a de-a treia ediție te poți aștepta la un loc în grila de start. Asta, într-o competiție unde majoritatea echipelor vin din campionate puternice, cu bugete mari și cu nivel superior de pregătire. Mai mult, este vorba și despre învățarea circuitului și acomodarea cu cele 218 viraje. Iar pilotul român a avut la dispoziție doar 12 tururi de antrenament și de calificare.

„Cumva încerc să rămân cu fruntea sus, că am ajuns aici, am intrat în lumea asta și am depășit piloți mult mai experimentați. La anul vom reveni cu forțe noi și mult mai bine pregătiți“, încheie pilotul.

Petre Pop este primul român care a participat la Isle of Man TT, cea mai periculoasă și cea mai celebră cursă moto din lume. O performanță în sine a fost faptul că i s-a permis participarea în calificări, pentru care a așteptat mai mulți ani.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Pop s-a înscris la Manx Grand Prix ca să se antreneze pentru Isle of Man TT 2014, după ce, la debutul din acest an, nu a reușit să se […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.