Motociclete pentru mignoni
06/01/2015
Casca inteligentă LiveMap – ofensiva rusească
07/01/2015

Dakar 2015, ziua 3: Gyenes recuperează, Butuza pierde puțin. Walkner câștigă

Mani Gyenes începe să recupereze din timpul pierdut în proba specială 2. Pilotul roman a terminat etapa a treia pe locul 40. Marcel Butuza, celălalt reprezentant al țării noastre, a mai pierdut câteva poziții și a ajuns pe 76. Etapa a fost câștigată de Matthias Walkner.

După ce problemele de luni l-au făcut să piardă timp prețios, Mani Gyenes a început să recupereze. Pilotul din Satu Mare a terminat cu al 40-lea timp – 3h02min33sec – proba specială 3 – San Juan – Chilecito, după o cursă ce i-a dus pe participanți la o altitudine de peste 3.000 de m.

mani dakar

Mani Gyenes. Foto: Maindru

La vârful clasamentului s-au aflat piloții KTM, australianul Matthias Walkner și spaniolul Coma. Barreda (Honda), care se află într-o formă excepțională, a terminat pe locul al treilea, sosind la două minute în urma lui Walkner.

După o etapă relativ ușoară, piloții vor avea mâine o nouă zi de foc. Vor părăsi Argentina și vor intra în Chile, urcând la o altitudine de 4.800 de metri, înainte de Pasul San Francisco. Apoi, vor da piept cu deșertul Atacama. Ultimii 40 de km ai specialei vor veni cu dune gigantice, iar pe mulți îi va prinde noaptea.  594 de km vor avea mâine de mers concurenții de la Dakar.

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.