Duminică începe Dakar 2015. Steagul României va flutura peste dunele de nisip
03/01/2015
Ai Suzuki V-Strom? Îi poți spune adio, în caz de război. Pentru Patrie
05/01/2015

Dakar 2015, ziua 1: Mani Gyenes termină pe 47. Sunderland, cel mai rapid

După prima zi de Dakar, Mani Gyenes a terminat pe locul 47 (1h 31min 25 sec), iar Marcel Butuza pe 51. Etapa a fost câștigată de britanicul Sam Sunderland (KTM), urmat de Goncalves (Honda) și de Coma (KTM).

„A fost o probă cu foarte mult praf. Aș fi putut depăși mai mult, însă au fost zeci de km în care nu se vedea nimic. S-a mers foarte tare au fost zone în care am mers pe distanțe lungi cu 150 – 160 de km/h. A fost o specială în care m-am și acomodat cu pneurile Goldentyer, este prima dată când le folosesc în Dakar. Din punct de vedere al traseului se putea merge la maxim cu motorul însă eu trebuie să am grijă să țină până la final”, a declarant Mani, pe pagina lui de Facebook, după finalul primei zile de Dakar.

mani marcel start

Mani Gyenes și Marcel Butuza, fluturând steagul României la startul din Buenos Aires

Startul s-a dat duminică în Buenos Aires, iar primul finish a fost la Villa Carlos Paz. Etapa a fost una „de încălzire“, cu doar 175 de km de probă specială. De aici înainte treburile se complică. Piloții vor avea parte, luni, de cea mai lungă etapă, cu 518 km de probă specială, de la Villa Carlos Paz la San Juan. Terenul va fi foarte variat, de la suprafețe dure, la zone cu praf și nisip.

 

 

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.