cruiser yamaha
Yamaha lansează un nou cruiser
25/02/2013
Ce facem de 1 Martie? O idee vine de la Brad Pitt
26/02/2013

Un nume greu din lumea motociclismului încearcă să revină în prima linie. Indian se întărește pe zi ce trece, iar peste mai muțin de două săptămâni vor lansa un nou motor.

După aplicațiile de iPhone și Android lansate la începutul lunii februarie, care fac parte din strategia de revenire pe piața moto, Indian face mișcări concrete, care nu pot decât să ne bucure.

Americanii din Springfield, Massachusetts ne vor arăta pe 9 martie, la Daytona Bike Week, un nou propulsor. Din păcate, cei de la Indian nu ne spun prea multe despre noul motor, dar ne arată cum sună.

Iar după sunet, este un V Twin, care probabil va fi răcit cu aer. Nu se turează mult, iar tonul grav va atrage toate urechile și privirile. Cât despre motocicletele pe care le va echipa, acestea ar trebui să fie lansate spre sfârșitul acestui an și să intre pe piață din 2014.

Mărirea și decăderea Indian

Compania Indian a fost fondată în 1901, în Springfield, Massachusetts, iar în doar câțiva ani a devenit cel mai mare constructor de motociclete din lume. Pe atunci, motocicletele purtau numele Hendee Manufacturing Company, dat de George M. Hendee, unul dintre fondatori. Abia în anul 1928 și-a schimbat numele în Indian. În 1911, echipa de fabrică a cucerit primele trei locuri din cursa Isle of Man. Cele mai populare motociclete au fost modelele Scout și Chief.

Indian a dat faliment în 1953 și mai multe companii au încercat să învie brandul în anii ce au urmat, dar fără un real success. Schimbarea s-ar putea produce în urma intrării în portofoliul Polaris Industries, care a anunțat lansarea unor noi modele la sfârșitul acestui an.

Ascultați mai jos sunetul scos de noul motor Indian. Vă recomandăm să dați sunetul mai tare de la secunda 33.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Indian renaște clasicul V-Twin prin lansarea propulsorului Thunder Stroke 111, care va echipa noua gamă de motociclete ce va apărea la sfârșitul acestui an. Brandul american Indian, deținut de Polaris Industries, face pași din ce în ce mai mari pentru a reveni pe harta motociclismului. Cu noul motor de 1,8 litri, Indian va ataca Harley-Davidson, încercând să reînvie istoria de la începutul secolului, când Indian devenise cel mai mare producător de motociclete din lume. Propulsorul a fost anunțat inițial printr-un teaser despre care pemotoare.ro a scris aici. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.