Sport-touring Yamaha în trei cilindri. Primele schițe
13/08/2014
Viteza ucide. Dar ce facem cu javrele?
14/08/2014

Cea mai deșteaptă cască din lume a intrat în producție. Costă 1.500$

Skully AR-1, cea mai convingătoare dintre căștile moto „inteligente“, a intrat deja în producție, și poate fi deja comandată online. Iar prețul este cel puțin la fel de ridicat ca și IQ-ul.

Am scris prima oară despre Skully în noiembrie, anul trecut. Nu era singura cască „inteligentă“ în stadiul de proiect, dar era cea mai interesantă. Asta pentru că venea cu imagini din unghiuri moarte captate de o cameră pusă în ceafă, navigație, comandă vocală și, desigur, head-up display.

Skully Ar-1 poate fi sincronizată cu smartphone-ul și primește comenzi vocale, iar bateria ține 9 ore și poate fi încărcată prin USB. Mai multe poți vedea în clipul de prezentare de mai jos.

Dar, cum spuneam și la începutul textului, prețul nu e deloc accesibil. Dacă vrei s-o comanzi din afara Statelor Unite, te costă 1.500$. Dacă vrei și autograful CEO-ului companiei care o produce, trebuie să scoți din buzunar 2.000$, iar dacă vrei să cumperi două bucăți, te va costa 2.650$. Livrările vor fi făcute în mai, 2015. Primul set, compus din 25 de căști la preț promoțional – 1.300$, a fost deja vândut.

Și ar mai fi o variantă. Unul dintre cele patru prototipuri. Care costă… 25.000$. Mai multe detalii, pe site-ul producătorului.

Alte proiecte similare sunt Reevu  sau un model creat de ruși. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.