Vlad Neaga, vice-campion în europeanul de Supermoto la 13 ani
23/07/2013
VIDEO Distracția preferată a lui Valentino Rossi
24/07/2013

Reevu prezintă casca viitorului

Reevu, o companie recunoscută pentru inovațiile sale, a creat o cască moto cu sistem head-up display. 

Înființată în 1999, Reevu are o experiență bogată în ceea ce privește dezvoltarea sistemelor cu vedere pentru spate.

Cei de la Reevu vor să “îmbunătățească siguranța sportivilor și a pasionaților pe două roți din toată lumea prin dezvoltarea sistemelor cu vedere pentru spate în scopul prevenirii accidentelor”. Bazându-se pe acest principiu, inginerii de la Reevu au dorit să ducă mai departe acest lucru odată cu prezentarea ultimei creații, sistemul „Intelligent” EYE Helmet.

Cu ajutorul tehnologiei Multiple Reflective Optical Systems, M.R.OP.S pe scurt, căștile Reevu oferă informații motociclistului fără ca ochii acestuia să fie deranjați și fără ca atenția să fie distrasă. Toată această tehnologie este integrată într-un display montat în partea superioară a vizierei. Sistemul aplică informația culeasă de la semnele de circulație, iar head-up display-ul se foloșește de sisteme de comunicații mobile.

World's First "I" EYE Integrated Intelligent Helmet InventionÎn ceea ce privește folosirea pe circuit, sistemul le va oferi piloțiilor o serie de informații utile cum ar fi timpii de tur, timpii pe fiecare sector și nivelul de presiune al uleiului.

Deocamdată, mai avem de așteptat până la apariția unei versiuni „de serie“. Iar cei de la Reevu nu sunt singurii care au în plan o cască cu head-up display. O concurență serioasă vine din partea unor ruși, care au creat o cască moto ce se folosește de realitatea augmentată. Mai multe detalii, aici.

 

Foto: autoblog.comCosmin Voicu
Cosmin Voicu
Îmi plac motocicletele de când eram mic și mă uitam împreună cu tatăl meu la MotoGP și la WSBK. Îmi aduc aminte de cursele cu Doohan și mai târziu de Rossi când alerga la 125 și la 250. Și de Fogarty și Haga la Superbike.

2 Comments

  1. […] dintre casca Reevu și casca rușilor pe care am denumit-o sugestiv „Casca Terminator“, Bike-hud este un sistem de […]

  2. […] produs de acest fel. Nu este primul proiect de acest fel. PeMotoare a mai vorbit până acum despre Reevu sau despre casca moto […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.