isle of man tt
VIDEO La bord cu Bruce Anstey, în cursa seniorilor de la Isle of Man TT
18/06/2013
Kawasaki a lansat noile KX250F și KX450F. Ce e diferit la versiunile 2014
19/06/2013

VIDEO Rușii au creat casca moto „Terminator“. Realitatea augmentată nu mai este SF

casca moto

O companie rusească a construit o cască moto care se folosească realitatea augmentată pentru a-ți proiecta pe vizieră indicațiile GPS-ului, informații despre locurile în care te afli și datele despre vreme?

Mai țineți minte scenele din Terminator, unde ni se arăta cum vede robotul? Cum ar fi ca, în fața ochilor, să nu vezi doar drumul, ci și tot felul de date care să te ajute să te orientezi, de la numele străzii pe care te afli, până la date despre vreme.

Ei bine, asta nu mai e SF, iar compania rusească LiveMap a dezvoltat o cască moto care folosește realitatea augmentată. Tehnologia seamănă cu Google Glass. Doar că informațiile îți apar pe vizieră: imaginile sunt color și transparente, astfel încât nu te încurcă și nu-ți afectează vizibilitatea.

Totodată are integrate microfon și cască, pentru o comunicare audio cu soft-ul. Mai mult, dispozitivul are un senzor de lumină care să permită ajustarea strălucirii displayului, în funcție de momentul zilei și de condițiile meteo.

Tehnologiile nu se opresc aici. Casca va avea un G-sensor, un giroscop și o busolă digitală care să ajusteze imaginile în funcție de direcția spre care privești. Bineînțeles, pe lângă asta, îndeplinește toate standardele de securitate.

Așadar, nu mai trebuie să te uiți pe hărți, nu mai ai nevoie de GPS convențional, nu mai apeși butoane și nu-ți mai iei privirea de la drum. Trebuie doar să schimbi, din când în când, două baterii banale.

Iată cum funcționează:

Deocamdată, proiectul se află în curs de dezvoltare. Compania rusească are nevoie de 150.000 de dolari pentru intrarea în producție. În acest sens, au dat drumul la o strângere de fonduri. Donații se pot face aici.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. […] Deocamdată, mai avem de așteptat până la apariția unei versiuni „de serie“. Iar cei de la Reevu nu sunt singurii care au în plan o cască cu head-up display. O concurență serioasă vine din partea unor ruși, care au creat o cască moto ce se folosește de realitatea augmentată. Mai multe detalii, aici. […]

  2. […] Bateria ține 9 ore și poate fi reîncărcată prin orice micro-usb. Deocamdată, casca moto inteligentă se află în varianta de teste. Skully SP 1 nu este prinul produs de acest fel. Nu este primul proiect de acest fel. PeMotoare a mai vorbit până acum despre Reevu sau despre casca moto „Terminator“. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.