BMW R 1200 RT 2014. Răcire cu lichid și opțiuni de drum lung
07/11/2013
Marquez vs. Lorenzo. Bătălia finală în MotoGP
08/11/2013

Caterham trece pe două roți

Caterham lansează o divizie de motociclete. Englezii au prezentat la EICMA trei prototipuri: o „motocicletă-SUV“ și două biciclete electrice (ei le spun motociclete, dar noi rămânem rezervați).

Brutus 750 va fi SUV-ul motocicletelor, spun cei de la Caterham. Poate fi folosită pe asfalt, în offroad sau ca snowmobil. Are un monocilindru de 750 cc și o cutie de viteze automată, cântărește 235 de kg, iar rezervorul are 10 litri.

Alte prototipuri prezentate la EICMA: 

Husqvarna 701 Prototype

O altă arătare propusă de Caterham este Classic E-Bike, ce pare mai mult o bicicletă cu motor electric decât o motocicletă în adevăratul sens al cuvântului. Este inspirată din designul primei părți a secolului XX, când motocicletele britanice se bucurau de un success foarte mare. Motorul electric îți oferă o autonomie de 40-80 de km și ca s-o conduci n-ai nevoie de permis. Cadrul este din aluminiu, iar motorul în formă de V are 250W.

Caterham motorcycle

Cea de-a treia propunere este Carbon E-Bike, tot un hibrid electric între motocicletă și bicicletă. Caterham zice că designul și materialele sunt inspirate din F1. Are opt viteze marca Shimano, cadrul este din aluminiu și carbon și, fiind modular, poate fi adaptat în funcție de înălțime și preferințe. Mai are un afișaj cu LED care-ți oferă diverse informații, are frâne pe disc, iar dacă rămâi în pană de curent poți da la pedale.

Caterham Motorcycle CCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.