Ducati X Diavel, aleasă regina balului la EICMA
24/11/2015
13 lucruri despre EICMA pe care nu le vei citi în altă parte
24/11/2015

Casey Stoner s-a angajat la Ducati

La numai o oră după ce Honda a declarat că se desparte de dublul campion mondial, Stoner a făcut un anunț pe care fanii săi îl așteptau de mult: din 2016 va lucra pentru echipa Ducati din MotoGP.

Casey Stoner nu își va reînnoi contractul cu Honda (care expiră pe 1 ianuarie 2016) și se va alătura echipei Ducati din MotoGP ca pilot de teste și ca ambasador al brandului. Ducati va avea pentru sezonul viitor aceiași piloți (Andrea Dovizioso și Andrea Iannone), dar cu un wild card Stoner va putea participa la câteva curse.

stoner_motegi_2007.middle

În vârstă de 30 de ani, australianul este considerat unul dintre cei mai rapizi și mai talentați motocicliști din toate timpurile. În 2007 a câștigat Campionatul Mondial cu Ducati Desmosedici GP, o motocicletă care cu greu se putea ține după rivalele Honda și Yamaha. În acel an a câștigat zece curse din optsprezece și a adus pentru Ducati singurul titlu de Campion Mondial la constructori. Între 2007 și 2010 a câștigat 23 de curse cu Ducati. Anul următor (2011) aleargă pentru Honda și câștigă cel de-al doilea tillu de campion mondial. La sfârșitul sezonului 2012 declară că se retrage din MotoGP.

“Sunt foarte bucuros să anunț că pentru 2016 mă voi alătura din nou echipei Ducati. Am atâtea amintiri frumoase de când am lucrat cu oamenii de aici și oportunitatea de a-i regăsi înseamnă ceva special pentru mine. Numele Ducati și fanii sunt o parte importantă din viața și din cariera mea așa că e minunat să ne reunim și să începem un nou capitol împreună”, a declarat Casey.

Aducerea lui Stoner la Ducati se pare că este contribuția lui Claudio Domenicali (Ducati CEO), a cărui strategie pe termen lung este aceea de a construi o relație de durată cu singurul campion mondial al firmei. “Stoner a rămas mereu în inimile ducatiștilor și sunt fericit că a decis să revină în familie”, a spus Domenicali.

SHANGHAI, CHINA - MAY 06: Casey Stoner of Australia and the Ducati Marlboro leads Valentino Rossi of Italy and the Fiat Yamaha team during the Motorcycle Grand Prix of China at the Shanghai International Circuit May 6, 2007 in Shanghai, China. (Photo by Adam Pretty/Getty Images)

(Photo by Adam Pretty/Getty Images)

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.