BMW F850GS Adventure. Test Exclusiv în Spania – Prima Tură
20/12/2018
Casca nouă și căzătura din cer
24/12/2018

Cadouri de Crăciun pentru Motocicliști

N-aș spune că Crăciunul înseamnă cadouri și caut pe cât posibil să mă țin departe de valul consumerist. N-am nici măcar vreun contract de publicitate ca să fac plasare de produs în articolul ăsta. Dar am fost întrebat și răspund. Așadar, scriu acest articol special pentru partenerii de călătorie, care nu știu cum să abordeze problema. E greu să-i iei un cadou potrivit unui motociclist. Iar dacă nu ești în stare să topești zăpada și să faci din iarnă primăvară, iată câteva soluții mai la îndemână.

Oferă-i o experiență – Școală de Pilotaj

Dacă-l vrei întreg acasă după fiecare tură, trimite-l undeva să-nvețe să se dea bine cu motorul. Niciodată nu strică să exersezi. Sunt destul de multe variante: RideX, Rider Academy, California Superbike School sau cursuri de Motocross (la care-mi doresc să particip și eu – cred că voi încerca la Adi Răduță). Cursurile încep de la 100 de euro, dar pot ajunge si la prețuri mai mari, în cazul celor care se desfășoară pe circuit. 

O carte bună

Dacă Moșul e afectat de măsurile politice, o carte bună e întotdeauna o variantă. Cărțile de călătorii sunt clasice: Vând Kilometri – Mihai Barbu, Oyibo, 285 de zile în cătuarea verii, Ted Simon – Jupiter’s Travels. O variantă ar fi și Chris Scott – Adventure Motorcycling Guidebook. Atenție! E posibil să plece în Mongolia după o astfel de carte, fix când plănuiai tu acel concediu în Santorini.

Bilete la MotoGP

Ai auzit cuvinte-cheie precum Rossi, Marquez, winglets, curse? Ei bine, ai putea cumpăra bilete la una din cursele MotoGP de anul viitor. Mugello, Misano, Brno.. oriunde. Curse să fie, dar să-ți placă și ție. De restul – avion, cazare, planificare se va ocupa el. Practic, te alegi cu o mini-vacanță. 

Accesorii 

Aici e destul de complicat. Nu știi de ce are nevoie, nu știi ce se potrivește pe motocicletă. Dar un suport pentru smartphone e întotdeauna util. Încearcă X-Grip de la Ram Mounts. Este solid și ușor de folosit. 

Sau mai poți lua un set intercom. Ca să-i poți face capul calendar și atunci când mergeți pe motocicletă. Sau să ascultați muzică. Eu folosesc dintotdeauna Sena și n-am motive să mă plâng. 

Haine

Nu te băga la echipamente moto. Singura soluție ar fi să mergeți împreună la magazin, altfel e complicat. Echipamentul moto se alege în funcție de mărime, materiale, motociclete, buget, casca trebuie să se potrivească, iar mănușile.. să vină mănușă. Dacă, totuși, vrei ceva din această zonă, poți alege un strat încălzit – pentru vreme rece, o vestă de vară, un strat termic, șosete și așa mai departe. Adică ce întră pe sub costumul moto.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.