Yamaha se apucă de filme animate VIDEO
20/03/2014
Pe Motoare la Salonul Moto de la Budapesta
20/03/2014

BMW sărbătorește 500.000 de GS-uri cu motor boxer

Celebrul motor boxer a echipat motocicleta cu nr. 500.000 din seria Gelande Strasse. Exemplarul a ieșit în această săptămână de pe banda de asamblare a fabricii din Berlin.

În toamna anului 1980, BMW Motorrad prezenta R 80 G/S, o motocicletă ce era în stare să meargă atât pe asfalt cât și în off-road. Avea clasicul boxer de 800 cmc și 50 de cai putere. Cei 34 de ani care-au trecut de atunci au adus încă 400 cmc, o tonă de tehnologie, dar au păstrat același motor cu doi cilindri apărut acum mai bine de 90 de ani.

În timp, a devenit cel mai bine vândut motor din gama sa și încă se vinde ca pâinea caldă, atât peste hotare, cât și în România (desigur, în țara noastră suntem nevoiți să păstrăm proporțiile pieței).

Ultima apariție GS este R 1200 GS Adventure, care a ajuns deja în showroom-urile din România și pe care de-abia așteptăm să-l scoatem la plimbare. Până atunci, te invităm s-arunci ochiul peste testele pe care le-am făcut anul trecut cu R 1200 GS: motocicleta Google și GS vs. GS – nou vs. vechi.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.