Școlile moto: orele de pregătire pentru examenul de permis vor fi de două ori mai scumpe
20/03/2013
Lansare Ducati 1199 Panigale R: top model pentru pistă VIDEO
21/03/2013
moto bmw f800 gs

BMW F800 GS a fost invitatul special la lansarea noului Mini Cooper Paceman în România. Responsabil pentru scenele de adrenalină a fost pilotul Ioan Tara, campion Romaniacs.

Sâmbătă și duminică am fost la studiourile Pro de la Buftea ca să-l vedem în acțiune pe noul Mini Cooper Paceman. Doar că ochii noștri nu s-au oprit doar la mașină ci și la noul BMW F800 GS.

Noul BMW F800 GS, prezentat în premieră în toamna anului trecut, este echipat cu un motor de doi cilindri răcit cu aer, de 798 cmc, care dezvoltă 85 CP. Modelul, echipat standard cu ABS, are o gamă extinsă de sisteme de siguranță, precum ASC (Automatic Stability Control) sau Electronic Suspension Adjustment (ESA). Cu o suspensie mai joasă, noul model se comportă excelent în ieșirile de enduro, dar este ușor de manevrat și pe străzile din oraș, așa cum Ioan Tara a demonstrat-o și pe platourile de filmare.

[nggallery id=31]

Foto: Bogdan Baraghin

Ioan Tara a fost în 2011 câștigător la clasa Expert Single al uneia dintre cele mai mari și mai dure competiții de enduro din lume, Romaniacs 2011, pe un BMW 450X. Participă la cele mai dificile competitii de enduro din Europa și este din 2012 Official BMW Motorrad Rider trainer din 2012.

Te crezi normal?

MINI Paceman n-a avut parte de o lansare convențională cu suc și pișcoturi într-un bar din centru: în week-end-ul 16-17 martie, presa a trebuit să creeze un scurtmetraj cu noul model în prim plan. Filmările se află acum în faza de motaj, iar câștigătorul va fi anunțat pe 8 aprilie.

Tema concursului, „Not Normal“, a fost împrumutată de la sloganul campaniei internaționale de imagine a mărcii. „Am gândit un eveniment care să vorbească despre filozofia mărcii: îndrăzneț, fără teama că încălcăm convenții, funky, care pune la încercare creativitatea participanților tocmai pentru că majoritatea clienților MINI sunt din industrii creative – media și advertising, design și arhitectură“, spune Alex Șeremet, Coporate Communication Manager BMW Group România.

Recuzita? De toate, de la arme medievale – coifuri și scuturi -, la arme moderne de foc, de la costume de polițist sau soldat, la costum de urs, zombie, găină sau supererou.

Coloana sonoră a fost asigurată de trupele Robin and the Backstabbers și Aeon Blank. Juriul va fi format din Echipa ShortsUP (www.shortsup.ro), care a asigurat consultanță pe platouri și de criticii de film Tudor Caranfil și Alexandra Olivotto. Filmările au fost făcute cu camere Go Pro Hero3 Silver Edition de la MxShop.

Noul Mini Paceman, tânăr și neliniștit

mini cooper paceman

Mini Cooper Paceman a avut parte de o lansare mai puțin convențională. Foto: Bogdan Baraghin

MINI Paceman, al șaptelea model din gamă, este un fel de Countryman. Are, în plus, agilitate, sportivitate și masculinitate, iar în minus, două uși. A debutat în showroom-urile din Europa pe 16 martie, cu un preţ de început pentru România de 20350 Euro fără TVA pentru versiunea MINI Cooper Paceman de 1,6 litri şi 122 CP.

MINI Paceman, al cărui design de crossover îl face să fie primul Sports Activity Coupé (SAC) din segmentul maşinilor mici, îmbină elementele lifestyle cu calitatea premium. Noul model continuă linia deschisă de MINI Countryman, care a fost deja vândut în peste 250.000 unități livrate după aproximativ numai doi ani și jumătate de la lansare și care totalizează deja o treime din livările mărcii atât la nivel mondial, cât și în România.

Pentru filmări a fost folosit MINI Cooper S Paceman, versiunea sportivă cu motor de 1,6 litri și 184 CP, cu tehnologie TwinScroll Turbo. Modelul s-a remarcat printr-o culoare Blue Starlight, sistemuul de navigație MINI cu Radio Visual Boost amplasat pe emblematicul „Central Speedo” sau sistemul de sunet harman/kardon.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

1 Comment

  1. […] Citește și: BMW F800 GS face show la lansarea Mini Cooper Paceman […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.