mv agusta F3
Unicat MV Agusta F3 675. Pentru cine credeți?
04/03/2013
ducati monster fete
Cele mai tari motociclete pentru fete. Alese după temperament
05/03/2013

Nemţii atacă pe toate fronturile. Categoria „adventure” este adjudecată de ani buni de R 1200 GS, modelele de stradă şi touring sunt preferatele celor care tratează în serios modalitatea de a face mulţi kilometri, iar la sportive au S 1000 RR. Acum bătălia se duce pe un nou front: oraşul.

BMW nu mai putea să neglijeze mult timp transportul pe două roţi în oraş. Scuterele sunt soluţia preferată de foarte multe persoane în metropole şi majoritatea producătorilor de motociclete au vechime în aceast segment.

Cu C 650 GT, bavarezii abordează problema într-un nou mod. Fiind jumatate scuter şi  jumătate motocicletă, modelul exprimă conceptul de „Urban Mobility”. Maxiscuterul are un motor cu 2 cilindri în paralel, înclinat în faţă pentru a coborî centrul de greutate, ce dezvoltă 60 de cai putere. Viteza maximă este de 175 km/oră şi consumă 4,5 litri la suta de kilometri, rezervorul de 16 litri asigurând o autonomie comparabilă cu a unei motociclete de clasă medie.

Literele GT (Grand Touring) aşezate pe un scuter par la prima vedere puţin cam mult, însă şaua (un adevarat fotoliu), poziţia comodă şi puterea motorului sunt o combinaţie care asigură o călătorie plăcută şi în afara oraşului.

Dotările sunt aşa cum te-ai aştepta de la un BMW: faruri cu LED, parbriz reglabil electric, şa încălzită, mânere încălzite, ABS de serie, frâna de parcare ce se activează atunci când pui cricul lateral, semnalizatoare integrate în oglinzi, antifurt, senzor de presiune la roţi, etc.

Un singur detaliu de pe fişa tehnică ne pune pe gânduri: cu o greutate de 249 kg la gol s-ar putea să te abţii atunci când vine vorba de slalom prin traficul urban.

 

 

[nggallery id=15]

Dacă ți-a plăcut acest articol, te așteptăm pe pagina noastră de Facebook.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.