Moto Guzzi are propriul “garaj”
16/03/2015
Iubim 2 Roți 2015: două seri de concerte, Chris Pfeiffer, motociclete. Prețul biletelor
17/03/2015

Bimota participă la TT cu Crețu și Wylie

Bimota revine anul acesta la curse cu modelul BB3. Motocicleta care a participat în World Superbike la clasa EVO va alerga acum în cursele stradale. Brandon Crețu și Ben Wylie sunt piloții echipei.

La EICMA 2013 publicul vedea pentru prima dată Bimota BB3. Cu design italian și tehnologie germană, BB3 folosește motorul de pe BMW S1000RR. Are aceeași greutate ca și sora bavareză (179 kg la gol) și aceeași putere (190 de cai). Beneficiază însă de un cadru grilă și de componente pe care scrie Brembo, Őhlins sau OZ.

Modelul, cu care au alergat în SBK Badovini și Iddon, va fi călărit anul acesta de Crețu și Wylie în cursele stradale cele mai importante. Brandon Crețu (pilot american de origine română) e cunoscut pentru participările sale în TT și în Marele Premiu din Macau, unde a concurat cu o motocicletă EBR 1190RS. Este, totodată, cel mai tânăr pilot american care a participat la Tourist Trophy și primul american care a luat parte la toată stagiunea de curse stradale. Wylie (pilotul și proprietarul echipei) are experiență la Northwest 200, TT, GP din Ulster și GP din Macau.

“Cred că Bimota BB3 îmi va aduce cele mai bune rezultate din carieră. Anul 2015 va fi un an incredibil!” a declarat entuziasmat Brandon Crețu.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.