Cele mai așteptate motociclete ale toamnei. PeMotoare.ro te ține la curent cu tot ce mișcă la EICMA
03/11/2014
Ducati 1299 Panigale 2015. 205 cai putere
03/11/2014

Aprilia Tuono V4 1100 – mai multă putere, mai mult cuplu

Aprilia lansează Tuono V4 1100. Cilindreea mai mare îi aduce streetfighter-ului mai mulți cai și mai mult cuplu. 

Aprilia va lansa în cadrul EICMA, o nouă versiune a supernaked-ului Tuono. Capacitatea cilindrică a crescut de la 1000 la 1100 cmc datorită unui alezaj mai mare. Transformarea se traduce printr-un aport de cinci cai față de vechea versiune, ajungând acum la 175 de cai, iar cuplul maxim a crescut de la 113 Nm la 120 Nm. Astfel, Aprilia încearcă să țină pasul la clasa streetfighterelor, o zonă în care nu demult avea cea mai puternică motocicletă. Dar cu lansarea KTM Superduke R și BMW S 1000 R, cei de la Aprilia au parte de o concurență serioasă.

Aprilia Tuono V4 are o șa coborâtă cu 15mm, care se află acum la o înălțime de 820mm, iar ghidonul este mai îngust.

Șasiul a fost restructurat, dar și sistemul electronic APRC este acum într-un nou stadiu al evoluției. Toate aceste schimbări promit o mai bună manevrabilitate și eficiență pentru noul Tuono V4 1100.

Atât versiunea RR, cât și varianta Factory (cu suspensii Ohlins, codiță monopost și preț cu 2000 de euro mai mare) vor fi prezentate  în cadrul salonului de la Milano.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.