VIDEO Campanie puternică anti-alcool în Republica Moldova
14/02/2014
Calendarul întrunirilor moto din 2014
17/02/2014

Yamaha YZF-R125 2014. Atitudine de motocicletă mare

Yamaha YZF-R125 vine cu furcă întoarsă, sistem de injecție îmbunătățit, priză de aer frontală și carenaj a la R6.

Pentru motocicliștii tineri și neliniștiți, posesori de categoria A1, Yamaha vine cu o sportivă de 125 cc revizuită, cu tehnologii întâlnite pe motocicletele mari. Motorul este același: un monocilindru de 125 cc, în patru timpi, dirijat de o cutie de viteze cu șase trepte. Propulsorul dezvoltă 15 cai putere și trebuie să facă față celor 140 de kg, cu toate plinurile făcute. Prin noile setări ale injecției, Yamaha susține că aduce atât performanță cât și un consum mai mic.

2014-Yamaha-YZF-R125-EU-Race-Blu-Detail-001

YZF-R125 are același monociclindru răcit cu lichid

Cele mai importante îmbunătățiri vin la suspensie. Spre deosebire de modelul anterior, noua Yamaha R125 are furcă întoarsă o variantă superioară furcii telescopice folosită la modelul anterior. Frânele au fost, de asemenea îmbunătățite, cu un disc de 297 mm diametru.

Șasiul are multe elemente din aluminiu (basculă, pedale, scărițele pasagerului) iar panoul de bord este LCD și-ți oferă foarte multe informații, de la viteză la consum, nivelul carburantului și distanțe parcurse.

Carenajul este inspirat de la Yamaha R6, cu o priză de aer între faruri și, per total, Yamaha YZF R-125 arată ca o motocicletă cu performanțe mult mai mari. Cu alte cuvinte, nici să ai categoria A1 nu-i așa de rău.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. marius badaranza spune:

    …salutare …super tare motocicleta…

  2. […] MT 125 se bazează pe șasiul sportivei YZF-R125. Folosește un cadru de tip deltabox și este echipată cu monocilindrul de 125 cc. În fotografii, […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.