Triumph Scrambler 1200 vs. BMW R nineT Scrambler. Test Comparativ
28/06/2019
Noul BMW R nineT /5 – Model Aniversar & Rock’n’Roll
05/07/2019

Tragedie la Pikes Peak. Carlin Dunne moare la câțiva metri înainte de finish

Carlin Dunne era pe cale să câștige cursa Pikes Peak și să seteze un nou record, călare pe noul Ducati V4 Streetfighter. Dar totul s-a sfârșit la câțiva metri înainte de finish, într-un accident fatal pentru pilotul Ducati. 

Carlin Dunne era favoritul acestui an. Cu trei victorii la activ, după ce s-a antrenat mai bine de șase luni pentru această cursă, reușise pole position și era cel mai rapid după primele trei secțiuni, ba mai mult decât atât, era pe cale să doboare recordul Pikes Peak. Dunne concura pe prototipul Ducati Streetfighter V4, motocicletă ce urmează să fie lansată în versiune de serie în această toamnă, la EICMA. Cursa de la Pikes Peak avea să fie debutul spectaculos al acestei motociclete. 

Nu există informații oficiale despre cauza accidentului, dar un reporter Gazzette – o publicație din SUA -, prezent la cursă, povestește cum a văzut motocicleta zburând spre prăpastie. Totodată, mai mulți martori vorbesc despre o denivelare care le-a dat bătăi de cap mai multor piloți. Dunne ar fi intrat foarte tare în acea denivelare și ar fi pierdut controlul roții-față. Dar nu există niciun comunicat oficial care să vorbească despre cauzele accidentului. 

Nu este primul accident mortal de la Pikes Peak. În “Cursa Norilor” și-au pierdut viața nouă piloți. Acum cinci ani, un pilot a murit la câțive metri după ce a trecut linia de finish, în timp ce se bucura de sfârșitul cursei. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.