Tragedie la Pikes Peak. Carlin Dunne moare la câțiva metri înainte de finish
01/07/2019
BMW R1250GS vs. KTM 1290 Adventure S. Care e mai rapid?
05/07/2019

Noul BMW R nineT /5 – Model Aniversar & Rock’n’Roll

Faceți cunoștință cu cel mai nou membru al familiei R nineT, lansat astăzi la BMW Motorrad Days, în Garmisch-Partenkirchen, Munchen. Modelul /5 celebrează 50 de ani de la apariția seriei omonime și 50 de ani de startul producției în uzina din Berlin Spandau.

Culoare Lupine Blue metallic, finisaje atent alese, manșoane încălzite în dotare standard, crom pentru oglinzi și evacuare, o șa retro embosată și protecții de cauciuc la furcă – BMW a păstrat multe elemente care ne duc cu gândul la modelul /5, prezentat acum 50 de ani. Finisajul motorului, felul în care arată furca, roțile cu spițe în culoarea Aluminium Silver, toate ne duc cu gândul la o motocicletă retro, dar nici noile tehnologii nu lipsesc – ASC devine standard la toată familia R nineT. 

Din punct de vedere tehnic, lucrurile nu diferă deloc față de R nineT pure. Furca pare să fie aceeași, iar motorul, cutia de viteze, toate păstrează caracteristicile familiei heritage BMW. 

Mai multe despre această motocicletă ne va spune Bogdănel, care e deja pe drum spre BMW Motorrad Days.

Povestea care a inspirat R nineT /5

Producția de mașini BMW a crescut enorm în anii 60, așadar compania a luat decizia să mute producția de motociclete la Berlin. Totul s-a întâmplat în 1969, cu 400 de angajați și noua gamă /5: R50/5, R60/5, R75/5. Cu un șasiu complet nou, un motor îmbunătățit și un design modern pentru acele vremuri, seria /5 a avut un succesc considerabil. 

Vorbim de începuturile anilor 70: muzică rock și un puternic simț al libertății – de aici și culorile tari, îndrăznețe în care au fost îmbrăcate modelele din seria /5. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.