Noul BMW R nineT /5 – Model Aniversar & Rock’n’Roll
05/07/2019
Primul pas în Kyrgyzstan. Să-nceapă aventura! GoPamir #1
09/07/2019

BMW R1250GS vs. KTM 1290 Adventure S. Care e mai rapid?

Da, sunt motociclete adventure. Știm, ce sens are să le duci pe pistă? Știm, trebuie să aibă alte calități. Dar, totuși, nu-i așa că muriți de curiozitate? Noi, da. Tocmai de aceea am luat noul BMW R1250GS și l-am pus față-n față cu KTM 1290 Adventure, pe circuitul Motor Park România. Să aflăm care-i mai rapid. 

Când a apărut pe piață, KTM 1290 Adventure S a șocat pe toată lumea cu motorul V2 de 160 de cai putere. Era ceva fără precedent în lumea Adventure, iar motocicleta portocalie a devenit preferata sportivilor. 

BMW, pe de altă parte, a mizat întotdeauna pe confort și pe a oferi o motocicletă prietenoasă. Dar cu update-ul pentru 2019, lucrurile au evoluat și-n materie de putere – 136 de cai și 143 de NM (KTM declară 141). Mai mult, motorul e mai rafinat, se turează mai repede, iar cuplul este disponibil în turații mai joase. Desigur, una dintre primele întrebări care ne-a venit în minte a fost: este mai rapid decât KTM 1290 Adventure. Ei bine, asta am vrut să aflăm cu acest test, așadar am adus ambele motociclete pe circuitul MotorPark România. 

Urmăriți filmul în fereastra de mai jos sau direct pe YouTube. Alimentat și turat de Rompetrol. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.