Suspectul în cazul tentativei de omor de la Covasna a fost reținut
14/08/2014
Marquez NU a câștigat cursa de la Brno
17/08/2014

Streetfighter nou de la Suzuki. Primele fotografii

Noul Suzuki GSX-S1000 a fost surprins pe străzi în teste. Varianta finală este așteptată la Intermot Koln (octombrie) sau la Eicma Milano (noiembrie).

Proiectul celor de la Suzuki pentru naked-ul de la grupa mare este pe ultima sută de metri. Un fotograf american de la Automotive l-a surprins pe străzile de peste ocean pe fratele mai mare al lui GSR 750,  care e posibil să poarte numele GSX-S 1000 și nu GSR 1000, cum ne-am fi așteptat. Rămâne de văzut dacă va avea sau nu altă denumire în Europa. Modelul vine cu forțe proaspete pentru a se lupta cu BMW S 1000 R, Honda CB 1000 R, Kawasaki Z 1000 sau Yamaha FZ1.

gsx-s1000

Foto: Chris Doane Automotive

“Miarul” are foarte multe în comun cu GSX-R 1000, care a fost dezbrăcat de carene și a primit un ghidon lat, pentru manevrabilitate și pentru o poziție comodă. Cvadricilindrul de pe modelul de superbike e capabil de 180 de cai, însă e de așteptat ca herghelia să fie redusă pentru a spori cuplul zona turațiilor joase și medii.

Tot de la modelul supersport provin și furca upside-down, suspensiile și frânele Brembo. GSR 1000 va fi dotat cu ABS și TCS (Sistemul de Control al Tracțiunii). Pentru reducerea greutății, cât și pentru un design modern, va avea o evacuare finală scurtă și joasă, diferențiindu-se astfel de GSR 750.

Data la care va fi pus în vânzare, cât și prețul, rămân deocamdată necunoscute, însă e de așteptat să apară la dealeri în prima parte a anului 2015.

gsx-s10002

Foto: Chris Doane AutomotiveCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.