Jurnaliștii de la revista americană „Motorcyclist“ ne-au vizitat țara. Și, în contrast cu atacurile frecvente ale „occidentului“ asupra noastră, le-a plăcut.

Să fie amabilitate, o viziune unică a motocicliștilor sau pur și simplu păreri oneste, nu știm exact. Cert este că jurnaliștilor moto americani le-a plăcut țara noastră. Timp de șase zile, au mers peste 1.000 de km, pe BMW, din București până la Petroșani, via Sinaia, Brașov, Bran, Sibiu, Sighișoara, Hunedoara.

Au admirat Transalpina și Transfăgărășanul – despre care au spus că este „probabil cel mai bun drum care urcă un munte“ – cetatea Poenari și nu s-au plâns de lipsa autostrăzilor.

Textul a fost publicat marți și este semnat de către Peter Starr unul dintre cei mai respectați jurnaliști moto din lume, iar revista „Motorcyclist“, cu sediul în Los Angeles, a fost fondată în 1912. Așadar, ar fi greu să punem la îndoială credibilitatea reportajului.

Bucureștiul – „un oraș remarcabil“

Jurnaliștii spun că au fost bineveniți peste tot și că le-a plăcut în Centrul Istoric al Bucureștiului, pe care l-au numit un „oraș remarcabil“. Cu siguranță n-au văzut Ferentariul, dar, până la urmă, și ei au cartierele lor rău-famate. Au admirat frumusețea Brașovului, a Sibiului, l-au căutat pe Dracula dar au vorbit și despre Vlad Țepeș.

Ce-i drept, au spus câte ceva și despre prezența unor căruțe, dar nu îi putem blama pentru asta. „Câteva mașini și camioane stăteau la rând încercând să depășească un cal și o căruță. De asta se numește adventure touring“, scrie ironic Peter Starr în textul lui.

Mai mult, cei doi au fost opriți și de poliție. „Poliția călare pe BMW mi-a verificat permisul de conducere internațional. Au fost politicoși, dar foarte profesioniști. Din fericire, nu încălcasem nicio lege“, mai scrie în reportajul de călătorie.

„Sunt atâtea drumuri de făcut și atâtea motive pentru care să pui o călătorie pe motocicletă în România pe lista ta“, își încheie Peter Starr povestea, într-un aer optimist care ne indică faptul că nu toți ne văd ca cerșetori, hoți sau exportatori de carne de cal.

Găsiți articolul aici.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.predoi

2 Comments

  1. […] Citește și: „Pe urmele lui Dracula“. Cum este văzută România de către jurnaliștii moto americani […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.