Paradele moto, interzise de primărie – “manifestări huligan-sataniste”
01/04/2018
Off-Road la 4.500 m in Peru. Unul dintre cele mai locuri de dat cu motorul
04/04/2018

Sistem automat de ungere a lanțului. Folosiți? (P)

Există două tipuri de motocicliști. Cei care-și curăță și ung lanțul frecvent, foarte atenți cu motocicleta lor, un prieten foarte bun a ținut kitul de lanț vreo 50.000 de km și cei care merg cu el ruginit sau îmbâcsit de stă să crape. 

Și-ar mai putea fi o a treia categorie – cei care folosesc sistem automat de ungere. Probabil că sunt cei care n-au timp să curețe lanțul frecvent, dar nici nu vor să-l abandoneze prea repede. Pentru ei există sisteme precum vSystem de la Scottoiler – ce promite să crească de șapte ori durata de viață a lanțului.

Mai jos, un film scurt în care puteți vedea cum funcționează.

Cei de la Scottoiler recomandă 1-2 picături pe minut – o cantitate mică de ulei, suficientă pentru lubrifierea lanțului dar nici prea multă încât să rămână picături de ulei pe strada.

Se instalează rapid și ușor și reduce nevoia de întreținere. Pe langa sistemul complet de lubrifiere vSystem, kit-ul contine accesoriile de montaj, un masurator gradat si un recipient de 250ml cu lubrifiant Traditional Blue, ideal pentru temperaturi intre 0-30 grade celsius.

Unde-l găsești? În lista de accesorii de pe site-ul Motoboom. Și-am mai găsit, tot acolo, un alt accesoriu interesant – Crampbuster – care nu e altceva decât un cruise-control mecanic, ce costă 10 euro. Dar despre acesta și despre cât de mult te ajută un cruise control la motocicleta de touring vom vorbi altă dată.

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

2 Comments

  1. moto incepator spune:

    Citez din articol:”Mai jos, un film scurt in care puteti vedea cum functioneaza.” Unde mai jos ca nu apare nici un filmulet?
    Vreau sa montez un sistem automat de ungere, din mica cercetare intreprinsa am aflat de 2 sisteme:Scott oiler si Cobrra nemo. Voi alege Cobrra nemo. Filmul aici: https://m.youtube.com/watch?v=rPyURF8rWQA

  2. Salut. Multumesc ca ne-ai semnalat. Am rezolvat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.