Transalpina sau Transfăgărăşan?
22/02/2013
Fotografie spion. Cum arată noul Triumph Street Tracker
22/02/2013

Reuniunea Suedezilor: Husqvarna și Husaberg împart aceeași tehnologie

Husqvarna

Husqvarna va renunța în scurt timp la propulsoarele oferite de BMW și va împărți aceeași tehnologie cu Husaberg, potrivit declarațiilor lui Sefan Pierer, CEO-ul KTM.

Șeful KTM a vorbit într-un interviu acordat revistei italiene Motociclismo despre noua direcție în care va merge Husqvarna. Pierer a spus că brandul recent achiziționat va rupe în curând legăturile cu BMW, care-i oferă propulsoare de 650 de cc pentru enduro și de 900 cc pentru Nuda. Dacă motoarele de 650 cc vor mai fi, totuși, păstrate o vreme, parallel twin-ul de 900 va fi dat repede la o parte.

Pierer a spus că pentru o mai bună dezvoltare, Husqvarna va împărți aceeași tehnologie cu Husaberg. Șeful KTM a mai declarat că va scoate Nuda din gamă pentru că a avut vânzări slabe și pentru că „este prea departe de originile Husqvarna“.

Puțină istorie

Așadar, putem vorbi despre un Swedish House Mafia din lumea motocicletelor. Asta pentru că Husqvarna s-a născut în Suedia, în localitatea Huskvarna, și a fost o ramură a companiei de armament cu același nume, care fabrica puști pentru armata suedeză din anul 1699.

În 1987 Husqvarna a fost preluată de Cagiva și s-a mutat în Italia. O parte din ingineri nu au fost încântați de perspectiva oferită de soarele Mediteranei și au rămas în Suedia unde au fondat Husaberg. Din cauza vânzărilor slabe, Husaberg a rezistat doar până în 1995, când a fost cumpărată de austriecii de la KTM.

Noua direcție Husqvarna

„Vrem să fabricăm o gamă întreagă de modele pentru curse off road. Husqvarna are rădăcini adânci în off road și nu vrem să-i schimbăm ADN-ul“, a mai spus Pierer.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.