Suzuki DR Big se întoarce. Dar e ce trebuie? Foto-Spion
23/04/2019
Honda Gold Wing vs. BMW K1600GT – Episod Special
24/04/2019

Rabla pentru motociclete: 6.000 de semnături și pași importanți

MotoADN, asociația moto care a inițiat petiția pentru programul Rabla pentru motociclete, anunță că a strâns deja 6.000 de semnături și că inițiativa merge mai departe, urmând să aibă loc un grup de lucru la nivelul Ministerului Mediului pe acest subiect. 

I-am întâlnit pe cei de la motoADN sâmbătă dimineața, la SMAEB. Tricouri albe cu însemnele motoADN, flyere, concursuri (eu am câștigat un discount la RCA) – membrii asociației păreau neobosiți. Proiectul prin care s-a lansat motoADN este implementarea programului Rabla pentru motociclete. Cu alte cuvinte, un voucher care să te ajute la achiziția unei motociclete noi. Motivele sunt evidente: o motocicletă nouă plouează mai puțin ca o mașină și ajută la deblocarea traficului. 

Inițiativa presupune măsuri concrete: o petiție (6.000 de semnături, deja) – prin care să se arate interesul comunității moto față de proiect, discuții cu importatorii moto și discuții cu autoritățile pentru implementarea acestui program. Până acum, prognoza este una optimistă – proiectul motoADN se bucură de sprijinul autorităților. 

“Ministerul Mediului și A.F.M. gestioneaza RABLA și RABLA Plus și ne dorim să le dezvoltam de la un an la altul. Nu puteam rămane impasibili la petiția care are deja atâția semnatari. Prezența mea aici nu face decât să arate că există deschidere la dialog. Vă propun ca, după sărbătorile pascale, prin asociațiile de resort, să constituim un grup de lucru la nivelul Ministeriului Mediului cu reprezentanți din minister și din Fondul de Mediu. Împreună, vom creiona un program și vom vedea cum va putea el să funcționeze în viitor”, spune Dorin CORCHIȘ – Vicepreședite, A.F.M. – Administrația Fondului pentru Mediu, în cadrul Conferinței de presă SMAEB 2019. 

“Încurajăm creșterea numărului de motociclete noi, care să respecte cerințele comune pentru toate statele membre. Creștere de 23% a motocicletelor comercializate în Romania este un semn bun, dar trebuie acordată o atenție deosebita motocicletelor second hand, care trebuie dotate numai cu elemente omologate și certificate. Salutăm initiativele de înnoire a parcului moto național prin programe tip RABLA. Acestea vor contribui la un mediu sănătos, dar și la plăcerea de a utiliza un produs nou și performat de către motocicliștii români”, spune Virgil RADU – Șef Departament Omologari Individuale și Inspecții Tehnice la Registrul Auto Român. 

Petiția online de susținere a extiderii RABLA pentru scutere și motociclete noi mai poate fi încă semnată aicipână pe 30 aprilie 2019.

Detalii despre motoADN și despre proiectul de extindere a programului RABLA găsiți aici.

Asociația continuă demersurile de dezvoltare a motociclismului prin proiectul de creștere a turismului național moto. Parteneri din lumea moto vor să se implice în acest proiect, fie că este vorba de cluburi moto, membri ai asociației, service-uri și magazine moto. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.