turismo veloce
MV Agusta lansează o motocicletă sport-touring
21/10/2013
Batpod, de vânzare pe eBay. Mitraliera și aruncătorul de flăcări, incluse
22/10/2013

Show final Motocross CUP 2013. Câștigătorii celor opt clase

Motocorss CUP 2013 a avut ultima etapă sâmbătă, la Ciolpani. Adrian Răduță a făcut show la MX1, iar Ciprian „Zărzărică” Staicu a devenit campionul clasei.

Etapa de sâmbătă s-a desfășurat pe o vreme superbă, la Ciolpani. A fost o zi perfectă pentru sport și spectacol, cu muzică și motoare turate, iar organizatorii, cluburile Top Cross TCS şi Dual Racing au ales ca de această dată, Amatorii şi Veteranii să alerge împreună cu experimentaţii piloţi de la clasele MX1, MX2 şi MX2 Juniori. Cel mai rapid pilot de pe circuit a fost chiar cel care se îngrijeşte zi de zi ca baza sportivă de la Ciolpani să se prezinte în cea mai bună formă.

Este vorba despre Adrian Răduță care, deși a alergat relaxat, a făcut spectacol cu sărituri paralele cu rampele. Răduță a alerga în weekend la MX1, este cea mai puternică clasă a motocrosului. Aici, Ciprian „Zărzărică” Staicu a dovedit că are stofă de campion, chiar dacă practică doar de trei ani acest sport. După ce anul trecut a câştigat clasa rezervată amatorilor, pilotul Top Cross TCS a re-editat performanţa, „Zărzărică” jucând cartea pasiunii şi a unui evoluţii constante.

Virgil Corbea (Top Cross TCS) nu avea cum să scape primul loc la MX2, el fiind un pilot în plin avânt, care deja a trecut proba de foc a Motocrosului Naţiunilor. Chiar dacă a câştigat aproape fiecare manşă la MX2 Juniori, Ionuţ Corbea nu a putut concura nici la Autostrada A1 şi nici la Ciolpani, fiind în refacere din cauza unei accidentări la antrenamente. Terminând pe podium fiecare etapă a Motocross Cup, Alexandru Valentin Roşu a urcat astfel pe prima treaptă a podiumului la general, fiind urmat de Arthur Tătaru (Top Cross TCS), lui Ionuţ rămânându-i suficiente puncte pentru a urca sâmbătă seara, pe treapta a treia a podiumului, chiar şi cu un picior în gips.

Foarte animată a fost şi întrecerea claselor mici – MX 65 şi MX 85, câştigate de Marius Achim Popvici (AMC Bogdan Sibiu) şi respectiv Alexandru Grădinariu (CSM Bucureşti). În clasamentul general, Cristian Marinescu (Vectra Zărneşti) şi Levente Botond Blaga (Sugaş Sfântu Gheorghe) sunt câştigătorii claselor ocul trei la această din urmă clasă fiind ocupat de Iasmina Stan (Vectra Racing).

Ea nu este singura fată care reuseşte să urce pe podium în acest sport bărbătesc, căci Aida Cojanu (Vectra Racing), fiica pilotului Ionuţ Cojanu, locul doi în clasamentul general al clasei MX2, a reuşit o performanţă similară la clasa MX50, acolo unde pe primul loc s-a clasat George Manta (Lido Câmpina).

La Amatori, Demeter Laszlo (Sugaş Sfântu Gheroghe) era deja câştigătorul celei mai animate clase, dar lupta pentru treptele doi şi trei ale podiumului final rămăsese deschisă la Ciolpani. Lucian Giurgiuveanu (Vectra Zărneşti), pilotul clasat în acel moment pe locul doi, a căzut în antrenamentele cronometrate pe una din secţiunele cele mai tehnice ale circuitului şi a fost nevoit să abandoneze, cu o mână fracturată.

Clasament etapa VI, Motocross Cup, Ciolpani, 19.10.2013

MX65
1. Popovici Achim Marius, AMC Bogdan Sibiu
2. Marinescu Cristian, Vectra Zărneşti
3. Gyenge Atilla, Sugas Sfântu Gheorghe

MX 85
1. Gradinaru Alex Florin, CSM Bucureşti
2. Blaga Botond, Sugas Sfântu Gheorghe
3. Stănescu Adrian, Top Cross TCS

MX2 Junior
1. Roşu Alexandru Valentin, Top Cross TCS
2. Andrei Arthur Tătaru, Top Cross TCS

MX2
1. Corbea Cătălin Virgil, Top Cross TCS
2. Cojanu Ionuţ, Vectra Zărneşti

MX1
1. Adrian Răduţă, Top Cross TCS
2. Staicu Ciprian Ionuţ, Top Cross TCS

Amatori
1. Demeter Laszlo, Sugas Sf.Gheorghe
2. Constantin Angheluţ, Top Cross TCS
3. Visoiu Marcel Romeo, Lido Câmpina

Clasament General Motocross CUP

MX 50
III. Aida Cojanu (Vectra Racing)
II. Zoltan Ordog (Steaua GTH)
I. George Iulian Manta (Lido Câmpina)

MX 65
III. David Sora (Top Cross TCS)
II. Achim Marius Popovici (AMC Bogdan Sibiu)
I. Cristian Marinescu (Vectra Zărneşti)

MX85
III. Iasmina Stan (Vectra Zărneşti)
II. Alexandru Grădinariu (CSM Bucureşti)
I. Levente Botond Blaga (Sugas Sfântu Gheorghe)

MX2 Juniori
III. Ionuţ Corbea (Top Cross TCS)
II. Andrei Artur Tătaru (Top Cross TCS)
I. Alexandru Roşu (Top Cross TCS)

MX2
III. Manfred Spendier (Top Cross TCS)
II. Ionuţ Cojanu (Vectra Racing)
I. Virgil Corbea (Top Cross TCS)

MX1
III. Ciprian Marianov (Britmar Câmpina)
II. Adrian Răduţă (Top Cross TCS)
I. Ciprian „Zărzărică” Staicu (Top Cross TCS)

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Adrian Răduță a făcut show la MX-1, dar campion a deveni Ciprian Staicu. Mai multe detalii, în rezumatul etapei. […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.