Marquez, pole la Sepang. Rossi, pe doi
12/10/2013
Motocicliștii au ieșit în stradă. Marșuri la București și Oradea
13/10/2013

Pedrosa a câștigat cursa de la Sepang

Dani Pedrosa a câștigat cursa MotoGP de la Sepang. După el, au trecut linia de sosire Marc Marquez și Jorge Lorenzo. Valentino Rossi a terminat pe patru. 

Dani Pedrosa și-a adjudecat cursa din Malaysia. Deși a plecat de pe cinci, Pedrosa a avut un start foarte bun și s-a plasat în spatele lui Lorenzo, care a condus prima parte a cursei. După doar câteva tururi l-a depășit pe pilotul Yamaha și a rămas la conducere până la final, obținând un avans de 2,7 secunde față de Marc Marquez, care a terminat pe doi și de 6,6 secunde față de Jorge Lorenzo, care a trecut linia de sosire pe locul trei.

Marquez, deși obținuse pole position, a avut un start slab, ca de obicei, dar a tras tare și, după ce a stat în prima jumătate a cursei, pe locul trei, l-a depășit pe Lorenzo și a ajuns pe cea de-a doua treaptă a podiumului.

Un duel foarte interesant a avut loc între Alvaro Bautista și Cal Crutchlow. Cei doi s-au luptat pentru locul cinci până la finalul cursei, iar lupta a fost câștigată de către spaniol.

Valentino Rossi a avut o evoluție obișnuită pentru acest sezon, aflându-se cu patru secunde în spatele lui Lorenzo și cu 12 secunde în fața lui Alvaro Bautista. La finalul cursei, Doctorul a fluturat un steag cu numărul lui Marco Simoncelli, care a murit în 2011 pe circuitul din Malaysia.

Marquez rămâne liderul clasamentului mondial, cu o diferență de 43 de puncte față de Lorenzo și de 54 de puncte față de Pedrosa. În condițiile în care au mai rămas doar trei etape, este greu de crezut că va rata obținerea titlului mondial la debutul în MotoGP.

Rezultate MotoGP Sepang

1. Dani Pedrosa
2. Marc Marquez
3. Jorge Lorenzo
4. Valentino Rossi
5. Alvaro Bautista
6. Cal Crutchlow
7. Bradley Smith
8. Andrea Dovizioso
9. Aleix Espargaro
10. Yonny Hernandez
11. Hiroshi Aoyama
12. Randy De Puniet
13. Claudio Corti
14. Hectro Barbera
15. Colin Edwards
16. Danilo Petrucci
17. Luca Scassa
18. Bryan Starring

Foto: MotoGPCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.