M.A.N. Romania 2016 – 18-21 august, Sovata. Povești la foc de tabără și teste moto
16/08/2016
Ducati XDiavel, în viziunea Roland Sands Design
17/08/2016

PeMotoare și-a mărit echipa. Bun venit, Sir Alan Cathcart!

Începând cu această lună avem un nou colaborator. Este vorba de Alan Cathcart, unul dintre cele mai cunoscute nume din presa moto internațională. Datorită lui, veți citi teste cu motociclete exclusiviste sau interviuri cu celebrități.

L-am cunoscut pe Sir Alan Cathcart cu ocazia lansării BMW-ului R nineT Scrambler. Deși îi citeam articolele încă din anii ’90, nu l-am recunoscut fără casca sa emblematică ce poartă steagul Union Jack.  Întâmplarea a făcut să facem parte din aceeași grupă (jurnaliștii sunt împărțiți pe grupe, fiecare având propriul fotograf), iar la cină să avem scaunele alăturate. Pasiunea cu care vorbește despre motociclete l-ar face chiar și pe unul care nu a avut tangență cu fenomenul să-și dorească să călărească sau să cumpere una.

Licențiat în Drept al Universității din Cambridge, activează ca jurnalist freelancer din 1981. Din 1983 e singurul ziarist căruia constructorii japonezi și europeni îi permit să testeze modelele de MotoGP și cele din World Superbike. Producători ca Ducati, MV Agusta, KTM, Aprilia sau Triumph îi solicită să evalueze modele importante înaintea lansării, atât ca test rider cât și din perspectiva succesului de piață.

AC portrait-01

Între 1973 și 1998 participă la cursele de viteză (World Superbike, Isle of Man TT, Australian TT, Daytona ProTwins, European Supermono Championship, Manx Classic GP, etc), câștigând campionate și obținând multe clasări pe podium.

Cu toate astea, Alan e de o modestie ieșită din comun. Propunerea ca cititorii din România să aibă acces la informațiile despre motociclete mai rare a venit din partea sa. Așa că, în această săptămână, vom avea atât un interviu cu Keanu Reeves despre motociclete, cât și un test cu motocicleta electrică de serie Lightning LS-218, ce prinde 350km/h și care e mai ieftină decât Kawasaki H2R.

Suficiente motive, zicem noi, să rămânem conectați PeMotoare.

3MC_0192Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

1 Comment

  1. Laurentiu spune:

    Buna „achizitie” . asteptam cu interes articole scrise de el.

    Spor si asfalt uscat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.