Insula Man face prima victimă în 2015. Un pilot francez a murit în calificări
04/06/2015
Michael Dunlop schimbă modelul motocicletei în ultimul moment
04/06/2015

On Any Sunday 2 rulează la TIFF

Sâmbătă, 6 iunie, în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania va fi difuzat și documentarul On Any Sunday: The Next Chapter. Marc Marquez, Dani Pedrosa sau Kenny Roberts se află printre protagoniști. Intrarea este liberă.

Weekendul acesta, dacă ai drum prin Cluj sau dacă ești din zonă, ar fi bine să treci pe la TIFF. Ajuns la cea de-a 14-a ediție, Festivalul Internațional de Film Transilvania aduce anul acesta și două filme pentru cei care iubesc mersul pe două roți.

Primul dintre ele este On Any Sunday: The Next Chapter. Continuarea clasicului documentar On Any Sunday din 1971 produs de Steve McQueen și regizat de Bruce Brown vorbește despre viețile câtorva motocicliști renumiți. Fiul lui Bruce, Dana Brown, regizează această variantă modernă a filmului original, surprinzând esența a ceea ce înseamnă motociclismul atât în Statele Unite, cât și la nivel global. Filmată în 4K Ultra HD, acțiunea îți taie respirația. Filmul sondează și mai adânc caracterul uman și senzațiile culturii motocicliștilor aplicate în diferite segmente – pasiunea pentru cursă, dragostea de familie și prieteni și fiorul vitezei. Filmul va fi proiectat sâmbătă, 6 iunie, de la ora 21.45, la Depozitul de Filme din Cluj, intrarea fiind liberă.

 

Cel de-al doilea documentar interesant este Biciclete contra mașini / Bike vs Cars (regia Fredrik Gertten). Filmul atinge un subiect sensibil:clima și resursele Terrei, soarta orașelor ale căror suprafețe sunt cucerite de mașini. Bicicleta ar fi un extraordinar vehicul de schimbare, dar activiștii și politicienii care pledează pentru asta sunt puși în fața industriilor auto, petroliere și de construcții multi-miliardare ce-și folosesc toate mijloacele disponibile pentru a face ca societatea să fie dependentă de ele. În Biciclete contra mașini întâlnim activişti care luptă pentru oraşe mai bune și oameni care refuză să renunţe la bicicletă în ciuda numărului tot mai mare de biciclişti ucişi în trafic. Filmul va rula în cadrul secțiunii EcoTIFF vineri, 5 iunie, ora 21.45, la Depozitul de Filme din Cluj, intrarea fiind de asemenea, liberă.

 

 

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.