BMW G310GS 2018 – Test: off-road, drum lung și oraș
16/05/2018
Triumph Tiger 800 XCa 2018 | Primul film
18/05/2018

Nou ghid de călătorii moto: România Off-Road

Carpathian 2 Wheels Guide lansează un nou ghid moto – România Off-Road – peste 3.000 de km pe drumuri publice, neasfaltate, strânși în 13 capitole. Mai multe detalii, în comunicatul de mai jos. 

Traseul propus în ghid are peste 3000 de km și poate fi parcurs de motocicliști, bicicliști sau cu mașini de teren. Orice variantă vrei să încerci, trebuie doar să îți placă să ieși de pe drumurile asfaltate și să nu îți fie frică de noroi. Am ales doar rutele pe drumurile publice, în afara rezervațiilor sau arealelor protejate. Vrem să promovăm mediul rural românesc și să îl punem pe acesta în prim plan.

Întreaga rută a fost parcursă în vara anului 2017 și toate aventurile le-am împărțit în cele 13 capitole ale ghidului. Am notat pe hărți și în text sectoarele dificile și am propus pentru fiecare variante de ocolire. Recomandăm și câteva locuri unde puteți rămâne peste noapte la cele mai ospitaliere pensiuni sau campinguri.

Bineînțeles, nu excludem obiectivele turistice importante din România: Cazanele Dunării, operele lui Brâncuși din Tg. Jiu, orașul Sibiu, Valea Oltului, Transfăgărășanul, bisericile fortificate din Transilvania, Cetatea Râșnov, Muntele Ceahlău, ceramica de la Marginea, mănăstirile din Moldova, culmile din Bucovina, Satele din Maramureș, orașul Cluj-Napoca, Platoul Padiș, Țara Moților, Satele din Munții Poiana Ruscă sau Banatul Montan.

Ghidul “România Off-Road” este printat în română, engleză și cehă, pentru cei care adoră mirosul cărților. Dar va fi disponibil și pe smart-phone (Android și iOS), printr-o aplicație mobilă cu o funcție de navigare offline. Trackurile GPS ale traseului și  pot fi descărcate de pe website-ul nostru utilizând codul unic aflat în ghid.

Ne dorim ca prin această serie de ghiduri să transformăm România într-o destinație foarte cunoscută între călătorii pe două roți. Trecutul complex al țării a lăsat asupra ei “urme” foarte interesante, un stil de viață diferit de cel al culturilor vestice și a dezvoltat o legătură om-natură rar întâlnită în Europa. Acesta este motivul pentru care mediul rural românesc poate să devină o atracție turistică la fel de interesantă ca și cele mai spectaculoase obiective naturale.

Rezumatul ghidului “Romania Off-Road”:

  • traseu de 3000 de km pe drumuri secundare și neasfaltate
  • descrieri detaliate împărțite în 13 segmente (capitole)
  • hărți generale cu fiecare segment
  • obiectivele turistice cele mai interesante din apropierea traseelor
  • grafice cu tipul de drumuri
  • sectoarele dificile sunt menționate și sunt propuse variante de ocolire
  • track-uri GPS și coordonatele obiectivelor disponibile pe website-ul nostru
  • acces la aplicație mobilă cu funcționalitate offline
  • unități de cazare recomandate

Mai multe informații, pe site-ul Carpathian 2 Wheels Guide. Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.