motor Indian
Thunder Stroke 111. Cum arată noul motor Indian
11/03/2013
chopper Honda Shadow
Cum te poate duce un chopper la Carnavalul de la Rio
12/03/2013
Munro

Pentru a marca lansarea noului motor Thunder Stroke 111, Indian Motorcycle a construit o motocicletă de tip streamliner, pe care a botezat-o „Spiritul lui Munro“.

Trebuie să recunosc că motocicletă este puțin spus. „Spiritul lui Munro“ arată mai mult a rachetă pe două roți, gata să bată recorduri de viteză. Și exact asta vrea să ne transmită. Demersul este, de fapt, un tribut dedicat lui Munro Special, un model Indian din 1920 care a intrat în Cartea Recordurilor în 1967 la Bonneville, la categoria sub 1000 cc. A fost cel mai rapid Indian construit vreodată.

Pilotul era Burt Munro, iar viteza cu care a zburat a fost de 295,4 km/h. A fost făcut și mai celebru de filmul „The World’s Fastest Indian“(Cel mai rapid Indian din lume), lansat în 2005. Rolul lui Munro era jucat de Anthony Hopkins.

Motocicleta (să-i zicem, totuși, așa) este funcțională și, deși seamănă cu Munro Special din 1920, este construită în jurul noului motor Thunder Stroke 111, lansat recent de Indian, despre care pemotoare.ro a scris aici.

Șasiul este făcut din aluminiu și a fost construit folosind tehnici și unelte tradiționale. Inginerii de la Indian au modificat evacuarea și admisia și au adaptat o transmisie pe lanț. Așadar, nu ne rămâne decât să așteptăm ca Indian să meargă cu „Spiritul lui Munro“ la Bonneville și să intre din nou în Cartea Recordurilor.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.