VIDEO Bucurie prematură. Fază memorabilă în motorsport
09/12/2013
Biaggi: Rossi a fost ca o maimuță care s-a cățărat pe popularitatea mea
10/12/2013

Motocicleta preferată a teroriștilor. Prezentare în stil taliban

Honda CG125 a fost ridicată în slăvi într-o revistă talibană, la secțiunea „armăsari de război“.

Mai ții minte sloganul „You meet the nicest people on a Honda/ Pe o Honda întâlnești cei mai drăguți oameni“? Ei bine, cu siguranță nu se-aplică în cazul de față. Honda CG125, care costă 700$ în Afganistan, este una dintre cele mai de preț arme ale talibanilor, după cum arată articolul din secțiunea „Armăsari de război“ din numărul de toamnă al unei reviste talibane în limba engleză.

Citește și despre motocicleta trupelor americane din Afganistan. 

„Toată stima lui Allah, care i-a făcut pe cruciați să zboare după o înfrângere umilitoare în fața Mujahidinilor, care au atât de puține resurse în comparație cu noi. Noi, Mujahidinii, am câștigat războiul cu Honda 125, care costă aproximativ 700$“, scriu talibanii, la secțiunea „Știați că…?“.

honda cg125

Ce-are Honda 125 în plus față de competitori? Păi, potrivit articolului, se montează o geantă dublă în dreptul pasagerului, unde soldații talibani își pot anumite obiecte mai puțin volumioase. Apoi, tot în spate, se pune o pătură sub care se pot ascunde rachete sau muniție. Pătura are și rolul de a face călătoria mai confortabilă.

Motocicleta mai are în dotare, ca element custom, un mp3 player pentru ascultarea slujbelor sacre în călătoriile lungi. Articolul mai vorbește și despre armele pe care le poartă pilotul și pasagerul, dar și despre echipament, în cazul celui care conduce motocicleta: ochelari de soare și mănuși. Armele? RPG-7/PK, principală, AK-47 – secundară la pasager și AK-47 + 4 grenade la pilot.

Honda CG125 a fost fabricată între 1976 și 2008, fiind propulsată de un motor de 125 cc.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.