Ghid de supraviețuire urbană. De ce să te ferești pe străzile orașului
20/03/2015
Honda Bulldog – motocicleta “iubibilă”
23/03/2015

Mash Adventure 400 – Aventura ieftină și ușoară

Cineva și-a dat seama, în sfârșit, că motocicletele adventure nu trebuie să aibă peste 1000 cmc, peste 120 de cai și peste 250 de kg. Nu germanii, japonezii, italienii sau englezii, ci francezii… și chinezii. Teoretic, Mash Adventure 400 are tot ce vrei pentru a pleca în căutarea aventurii.

Motocicletele din gama adventure au două “mici” probleme. Sunt foarte scumpe și foarte grele. Soluția nu vine de la un producător titrat de motociclete, așa cum ar fi fost normal, ci de la firma franceză Mash care a gândit modelul în Europa a trimis schițele în China pentru execuție.  Astfel, motocicleta poartă numele Mash Adventure 400 în Europa și Shinneray Kougar 400R, în China.

Dotările de serie de pe Adventure 400 sunt elementele care ar trebui să fie standard pe acest gen de motociclete și care la alte firme se plătesc ca extraopțiuni: parbriz înalt, roți spițate, protecții de mâini și valize laterale din aluminiu (cu o capacitate de 35l). Are un rezervor de 18l care îi oferă o bună autonomie și cântărește la gol 151 kg.

Are chiar și un “cioc”, inutil, desigur, dar fără el nu s-ar fi putut numi Adventure. Motorizarea este aceeași de pe Mash Five Hudred, adică monolicilndrul de 400 cmc răcit cu aer. Scoate 29 de cai putere și poate fi condus cu permis de conducere categoria A2. Mash Adventure 400 va fi disponibil într-o singură variantă de culoare (combinația negru/gri) și va fi oferit la un preț de 5490 euro.

Pare frumos, nu? Dar hai să nu ne lăsăm fascinați de chinezărie.  În primul rând, motocicleta aduce prea mult a Yamaha Tenere (modelul actual), iar designul copy-paste, coroborate cu plasticele chinezești nu-s tocmai un motiv de mândrie dacă vrei să ți-o iei. Apoi, este esențial ca o motocicletă adventure să fie fiabilă și să nu se strice în pădure când ți-e lumea mai dragă. Și nu știm sigur dacă Shineray-ul este capabil de așa ceva.

 

ADVENTURE_400_gris_02 adventure_400_gris_01 400_ADVENTURECatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.