Petre Pop a luat startul în Manx Grand Prix. „Este ca un drog“
19/08/2013
(P) Automobile Bavaria te așteaptă la teste cu BMW și Husqvarna
19/08/2013

Marquez – bucuros, Rossi – împăcat, Lorenzo – frustrat. Declarațiile piloților după Indianapolis

Marquez a terminat cursa de la Indianapolis cu zâmbetul pe buze, datorită unei victorii meritate, iar Rossi a răsuflat ușurat c-a reușit să recupereze poziții bune. Lorenzo, în schimb, spera la un loc mai bun și acuză probleme cu pneul de pe spate.

„N-am avut un start bun, dar știam încă dinainte de cursă că finalul este cel mai important. De-a lungul primelor 10 tururi de pistă am încercat să mă țin de Dani și Jorge și să menajez cauciucurile. Odată ce carburantul a început să scadă, am dat drumul la atac. Apoi, am încercat să trag mai mult, am deschis un spațiu și am putut să mă bucur de motocicletă. A fost foarte bine“, a declarat Marc Marquez la finalul cursei.

Citește rezumatul cursei MotoGP de la Indianapolis și rezultatele finale

Marquez a dominat la Indianapolis atât în sesiunile de antrenamente, cât și în calificări și cursa propriu-zisă. Cele 25 de puncte câștigate îi permit să mărească avansul la conducerea clasamentului MotoGP.

Deși n-a putut să piloteze la nivel maxim din cauza accidentării la claviculă, Dani Pedrosa a scos locul doi. „A fost o cursă dificilă. Cu noul stil de pilotaj sunt destul de static pe motocicletă, așadar n-am fost în stare să controlez alunecările motocicletei. M-am luptat de-a lungul cursei să rămân pe motocicletă. În ultimele ture am reușit să cresc ritmul și să obțin acest rezultat“, a declarat Dani Pedrosa.

Jorge Lorenzo, pe de altă parte, spera la un rezultat mai bun decât locul trei și spune că a avut probleme cu guma de pe spate. „Sunt dezamăgit, dar asta nu se-ntâmplă din cauză că n-am câștigat. Marc a fost incredibil de bun în acest weekend și a mers din ce încă mai repede. Am reușit să mă țin de el câteva tururi de pistă după ce m-a depășit, dar apoi am avut probleme cu cauciucul de pe spate și nu mi-am putut apăra nici locul doi“, a declarat Lorenzo.

Valentino Rossi, care a obținut cel mai prost rezultat în calificări de când s-a întors la Yamaha – locul nouă pe grila de start – a făcut spectacol și a terminat cursa pe locul patru. „Până la urmă, cursa nu a fost așa de rea. Mai ales comparativ cu ziua de ieri. Am putut să pilotez bine și mi-a plăcut. Am scos tururi foarte bune în cea de-a doua jumătate și am avut dueluri tari cu Bradl și Bautista, dar, mai ales, cu Cal în ultimul tur. A fost foarte amuzant“, a declarat Rossi. „Locul patru este bun, având în vedere că este unul dintre cele mai grele circuite pentru mine și că am plecat de pe nouă“, a mai spus „Doctorul“.

Foto: motogp.comCristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.