Am împlinit trei ani. Mesaj aniversar (VIDEO)
12/02/2016
Suzuki GSX-S 1000 și GSX-S 1000F – Ediții speciale Yoshimura
16/02/2016

Honda va pune în producție un superbike electric

Mugen Shinden ar putea fi pusă în comerț. Se lucrează la un derivat din motocicleta electrică ce a dominat ultimii ani Tourist Trophy la clasa TT Zero.

Honda crede că motocicletele electrice reprezintă viitorul. Așa că inginerii din Hamamatsu lucrează la o variantă comercială a unei sportive titrate. Este vorba de Mugen Shinden, motocicleta care a înregistrat rezultate spectaculoase în ultimii doi ani la Tourist Trophy.

Mugen Shinden

Conceptul, cunoscut deocamdată sub numele de Honda RC-E, se află în plină fază de dezvoltare. Colaborarea dintre Honda și Mugen Sinden a dus și la modelul Yon, arătat publicului la începutul acestui an. Este modelul care va participa anul acesta la cursa de pe Insula Man. În 2015, Mc Guinness și Bruce Anstey, călare pe Mugen, au dominat cursa fără probleme. Viteza medie realizată de cei doi pe șoselele insulei a fost de 193 km/h.

Prezența motocicletei Mugen pe podium este un motiv pentru ca Honda să fructifice aceste realizări și pe plan comercial. Un alt motiv are fi acela că și alți producători se aventurează tot mai mult pe acest teritoriu: BMW a realizat o motocicletă electrică ce are la bază S1000RR, iar Harley-Davidson te invită la drive-test cu primul lor model electric, LiveWire.

collageCatalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.