examen permis moto
Noile reguli ale examenului moto: cu instructorul în spate și polițistul în cască
18/03/2013
examen moto
Dezbaterea săptămânii: Sunteți de acord cu noile reguli de obținere a permiselor?
19/03/2013

Honda CB 750 Ruleshaker, un Café Racer din Franţa

Ne bucurăm de fiecare dată când vedem o motocicletă clasică readusă al viaţă. E ca un vin bun scos din pivniţă: cu cât e mai vechi, cu atât e mai nobil, mai respectat, mai apreciat. Iar francezii, chiar daca nu construiesc motociclete ca englezii, italienii, nemţii sau japonezii, cu siguranţă că se pricep la vinuri şi la modificat motociclete cu stil.

Care să fie motocicleta cu care să te plimbi prin Paris, pe malurile Senei, apoi sa iei un croissant la o cafenea din Cartierul Latin? Evident, poţi face lucrul ăsta cu orice motocicletă, dar în faţa cafenelei cel mai bine ar sta parcat un café racer. În cazul de faţă, nu este unul englezesc (cu acela rămâne să ne plimbăm pe malurile Tamisei), ci un japonez preparat de francezi.

Fabricată intre anii 1992 şi 2001, Honda CB 750 F2, a fost considerată prea tânără de catre cei de la Ruleshaker, aşa că i-au fost facute câteva modificări pentru a fi o adevărată motocicletă „vintage”.

Ciclistica a rămas în mare parte „stock”, însă la motor şi la design detaliile sunt evidente. Partea din spate a cadrului a fost tăiată şi s-a montat o codiţă monopost ce se termină cu un stop cu leduri. Motocicleta respiră printr-un mare filtru K&N, iar evacuarile de tip 4 în 2 au acum nişte finale “peashooter” care sună precum primele modele CB din 1969.
Sigur că şi partea electrică a fost modificată, semnalizatoarele sunt acum frumoase ornamente din aluminu, iar cadranele au fost înlocuite cu bord digital (singura componentă modernă).

În partea din faţă sunt modificările cele mai evidente: o semicarenă în stilul anilor ’60 şi semighidoane ce au în capete oglinzi. Rezervorul a rămas cel de serie, însă a fost vopsit în consonanţă cu restul ansamblului: alb cu o elegantă bandă albastră. Modificările aduse “cebeului” nu sunt multe sau complicate, însă rezultatul este cert: s-a născut un nemuritor.

[nggallery id=30]Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.