motogp
Renault își dă aere de MotoGP
30/03/2013
cafe racer
Cafe Racer cu sânge catalan. Sau ce-a ieșit din Moto Morini 350 K2
31/03/2013

Hayabusa cu motor electric

Un grup de studenţi de la Imperial College of London a pregatit pentru cursa Isle of Man TT Zero o motocicletă având la bază Suzuki Hayabusa. Şoimul călător nu are nevoie de niciun strop de benzină pentru a zbura la joasă înălţime pe şoselele insulei britanice.

Insula Man este cunoscută în toată lumea datorită cursei TT (Tourist Trophy) ce se desfăşoară acolo încă din 1907. Dar, începând cu 2010, tot aici are loc şi cursa TT Zero, o cursă pentru motocicletele care au „zero” emisii toxice şi care – deşi nu folosesc benzină – aleargă pe şoselele din insulă cu o viteză medie de 160 km/h.

Printre favoritele de anul acesta se află şi un prototip dezvoltat de un grup de studenţi londonezi, model care este deja în cel de-al treilea an de dezvoltare. Coordonatorii acestui proiect anglo-spaniol spun că au ales Hayabusa datorită lungului ampatament, care este ideal pentru amplasarea bateriilor. Motorul va fi pilotat de spaniolul Antonio Maeso, pilot care participă şi la clasa Superstock 1000 în cursa „clasică” TT.

Rămâne de văzut dacă pilotul de pe “electrobusa” (ce este propulsată de un motor Lynch LMC) va fi mai rapid decât câştigătorul de anul trecut, Michael Rutter, ce conduce o Motoczysz Elpc.Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.