VIDEO Cum a apărut motociclismul. O altă teorie
04/09/2013
Cel mai rapid BMW din lume
04/09/2013

Harley-Davidson lansează o motocicletă de 500 cc

Harley-Davidson va lansa, în curând, o motocicletă de capacitate mică, destinată în primul rând piețelor emergente din Asia și America de Sud. Totodată, oficialii Harley nu exclud lansarea unei motociclete electrice.

Zvonurile despre acest moment circulă de mai multă vreme și au fost confirmate acum câteva zile de Matthew Levatich, COO-ul Harley-Davidson. Deocamdată, nu știm cum se va numi noul model, dar este foarte probabil să fie lansat în februarie 2014, la Indian Auto Expo. Oficialul Harley a spus că este un motor „agil, ușor, cu șaua joasă, cu accelerație și frânare blândă, care arată bine și se aude bine“.

Motocicleta este construită în India și destinată, în primul rând, pieței locale, dar ar putea avea succes și în Europa datorită noilor reglementări privind categoriile permiselor.

Totodată, Levantich, a spus că în viitor am putea vedea și o Harley-Davidson electrică. „De ce nu: inginerii noștri sunt intrigați de cum ar arăta, suna și s-ar simți o Harley electrică. Cred că că există o posibilitate de a construi așa ceva și ar fi foarte captivant“, a declarat Matthew Levantich la petrecerea de 110 ani de la înființarea Harley-Davidson.

Noutățile vin la scurt timp după ce americanii din Milwaukee au lansat primele motoare răcite cu aer și lichid, dar și o nouă serie de dotări pentru motocicletele touring, denumită Project Rushmore.

Foto: blog.motorcycle.com

Mișcarea în contextul în care tot mai mulți producători moto – de la cei japonezi la europeni – se concentrează foarte puternic pe piața din India.Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

1 Comment

  1. […] Team-BHP, la scurt timp după ce unul dintre oficialii Harley-Davidson a confirmat lansarea unei motociclete de capacitate mică, fabricată în […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.