motocross-cup
Ghid moto de weekend. 17-18 mai
17/05/2013
mv agusta f3
MV Agusta lansează F3 800
17/05/2013

Ori iapă, ori Harley – același lucru pentru chinezi

harley china

Motocicletele Harley-Davidson sunt trecute de autoritățile chineze în aceeași categorie cu bicicletele sau caii.

În China, n-ai voie să mergi cu Harley-Davidson pe autostradă sau pe anumite șosele importante, din cauză că autoritățile chineze au pus celebrele motociclete americane în aceeași categorie cu bicicletele, caii sau motocicletele electrice, scriu jurnaliștii de la „The Atlantic“. Așadar, pentru polițistul chinez este tot una dacă te vede pe un ditamai cruiser sau pe o mârțoagă.

Harley-Davidson a început oficial vânzările în China în 2005. Motocicletele sunt considerate branduri de lux de către autoritățile chineze, așadar sunt taxate in consecință. De exemplu, o motocicletă Harley-Davidson din 2013 se poate vinde și cu 32.500 de dolari, un preț de patru ori mai mare față de salariul anual mediu din Beijing.

Cu toate astea, există destui chinezi cu bani care să-și cumpere o motocicletă produsă de celebrul brand american. Pe 11 mai, peste 1.000 de posesori de Harley-Davidson din China s-au reunit la întâlnirea anuală, care a avut loc lângă lacul Qian Dao, provincia Zhejiang. În acest an, întâlnirea a fost una specială datorită aniversării celor 110 ani de la prima motocicletă construită de fabrica din Milwaukee.

Mai jos, câteva dintre fotografiile făcute de Carlos Baria pentru Reuters.

[nggallery id=69]

 Cristian Predoi
Cristian Predoi
Redactor-șef PeMotoare.ro Facebook: Cristian Predoi Instagram: @cristian.adventure

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.