Cum arătau cursele de motocross în România anilor ’60
12/02/2015
Yamaha VMax Infrared. Custom aniversar
12/02/2015

Guy Martin se va retrage din curse

Guy Martin a declarat că anul 2015 va fi ultimul în care va alerga la întrecerile majore și se va concentra pe curse mai puțin obișnuite. Explicația retragerii sale este o lecție de moralitate, iar fără el, Isle of man TT nu va mai fi la fel de interesantă.

“Mergeam la curse pentru distracție. Acum a devenit o luptă și o muncă grea”. 

Declarația a fost făcută în cadrul unui interviu pentru The Times. Guy Martin, în vârstă de 33 de ani, spune că: “Am nevoie de odihnă și de o repornire. Munca mea e aceea de mecanic de camioane. Lucrul cu televiziunea mi-a influențat și concursurile. Nu în rezultate, ci pentru că nu mi-au mai lăsat nici cinci minute libere”.

Martin spune că plănuiește ca după acest an să se retragă din competițiile majore, dar să participe, sporadic, la curse mai mult sau mai puțin obișnuite unde se simte bine. „Sunt câteva întreceri pe care le voi anula. Am multe de făcut și e greu să găsesc timp pentru toate. Dar îmi place să construiesc și să pilotez motociclete și voi găsi întotdeauna câteva evenimente ciudate la care să particip“, a adăugat Martin după interviu, pe pagina sa de Facebook.

Martin a participat la 11 ediții TT și a urcat pe podium de 15 ori, însă niciodată nu a fost pe cea mai înaltă poziție. Jovialitatea, favoriții săi și nelipsita-i ceașcă din mână l-au făcut foarte îndrăgit printre fanii TT, fiind un simbol al concursului. Tatăl său (Ian) a fost concurent la Isle of Man, fratele său (Stuart) participă și el, iar sora sa (Kate) a fost prima femeie mecanic la standurile BSB.Guy-Martin

Guy merge zilnic cu bicicleta cei 32 km până la muncă și deține o colecție impresionantă de biciclete și de motociclete. Inclusiv o Bimota care își are locul în bucătărie.

Referindu-se la pericolul din cursele stradale, pilotul englez a spus: “Nu mă deranjează să mor atâta timp cât știu pentru ce o fac. Acum nu mi se mai pare că are sens. Am dat totul și nu am lăsat nimic neterminat. Nu m-a interesat să fiu vedetă și niciodată nu am făcut-o pentru bani”.

Surse apropiate de pilot susțin că nu ar fi vorba de o pensionare, ci doar de o pauză. Decizia va fi luată la sfârșitul acestui sezon. Încă din decembrie anul trecut, Guy Martin ar fi vrut să se retragă, dar echipa Tyco Tas l-a convins să alerge pentru BMW în 2015.

 Catalin Sanatescu
Catalin Sanatescu
Sunt exact ca si tine, cel care ai intrat pe acest site: dacă aș avea un puţ cu petrol în curte, iar temperaturile ar fi mereu peste 15 grade Celsius, aș fi cel mai fericit dintre pământeni. După experienţele din radio şi tv acum este rândul presei online. Alte pasiuni: trail running, cicloturism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.